Iivo Niskanen ei lähde ensi viikonlopuksi Kanadaan hiihtämään maailmancupin minikiertuetta, joten hänen kautensa mc-tasolla on ohitse. Seefeldin MM-kisoista Suomen ainoan mitalin voittanut Niskanen avautui menneen kauden tuntemuksistaan Ylelle.

Hän ei ole tyytyväinen maajoukkuevalmennuksen toimintamalleihin. Niskasen mukaan leiritysten aikana tarvittava sparraus ja kilpailu on loistanut poissaolollaan. Toiminta on hänen mielestään liikaa urheilijan ja hänen henkilökohtaisen valmentajansa varassa.

– Meiltä on pudonnut ja putoaa kovia nimiä pois. Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi ja nyt Matti Heikkinen. Miten tekemisen taso saadaan pidettyä, kun nostetaan uusia kavereita viivalle ja huipulle? Tähän on vain pakko tulla muutosta, Niskanen painotti Ylelle.

Niskanen haluaa maajoukkueen johtavana urheilijana herätellä johtoporrasta tilanteen suhteen. Tätä vauhtia Suomi putoaa lopullisesti Norjan kyydistä ja muutkin maat kirivät tietotaidossa ohi.

– Tekemisen tason on oltava kova. Onko vaatimustaso ollut meillä kovin mahdollinen? Meidän pitää tehdä monia asioita paremmin kuin muut ja miettiä nyt toimintamalleja, Niskanen linjasi.

– Meillä on ollut vahvat harjoitusperinteet, mutta sitä tietotaitoa pitää saada Norjasta. Pitää miettiä ja päivittää muun muassa harjoittelua, Niskanen totesi.

Ylen haastattelu kokonaisuudessaan.