Vapaaottelija Makwan Amirkhanin seuraava UFC-vastustaja on selvillä. Amirkhani kohtaa kesäkuun 1. päivä Tukholmassa britti Chris Fishgoldin.

Amirkhani oli odottanut selvästi kovempaa vastusta, mutta ymmärtää, että päästäkseen todella koviin otteluihin kiinni, hänen on tehtävä selvää jälkeä Fishgoldista.

– Sain tiedon ottelusta noin pari viikkoa sitten. Samassa tuli ottelumoodi päälle, sillä vastassa on kaveri, joka haluaa satuttaa minua yhtä paljon kuin minä häntä.

– Olin odottanut vastustajaa TOP-10:stä, mutta tämä on nyt tilanne. Olen sitä mieltä, että tämä pelleily loppuu tähän matsiin.

Amirkhani ei lähde tulevaan otteluun takki auki, mutta on itsevarma ottelun lopputulemasta.

– En halua muuta kuin voittaa. Vastassa on kaveri, joka sanoo itseään painijaksi. Jos hän on painija, niin mikähän minä sitten olen, ”Maku” heittää.

Valmistautuminen tulevaan otteluun on täydessä vauhdissa.

– Lähden jälleen Irlantiin treenaamaan. Se tulee olemaan rankkaa, mutta en valita, sillä olen mennyt paljon eteenpäin. Uskon, että moni tulee yllättymään. Olen nyt paljon valmiimpi ja parempi, kuin Liverpoolissa, Amirkhani viittaa edelliseen otteluunsa.

Amirkhani myöntää, että kipinän löytyminen otti edellisen ottelun jälkeen aikansa.

– Muutama kuukausi meni vähän katsellessa. Onneksi ympärilläni on sellaisia henkilöitä, jotka saivat minut taas löytämään palon. Olen oppinut sanomaan ei Pleikkarille, ja keskittynyt oikeisiin asioihin.

Tukholmaan on Amirkhanin mukaan luvassa suuri määrä kannattajia.

– Täytyy muistaa, että olen sankari kahdessa maassa. Kurdit ovat alkaneet pikkuhiljaa tuntemaan minut paremmin ja muun muassa Turusta on lähdössä kuusi bussilastillista kannattajia Tukholmaan, Amirkhani kertoo.

– Ottelupäivät ovat minulle vähän kuin syntymäpäivät lapsille. Pelkkää juhlaa, Makwan Amirkhani päättää.

Makwan Amirkhanin ja Chris Fishgoldin kohtaaminen on katsottavissa Viasat Urheilu -kanavalta ja Viaplay-suoratoistopalvelusta.