Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski vei kullan naisten vapaan normaalimatkalla Äänekosken SM-hiihdoissa.

Naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä olivat samalla takaa-ajon ensimmäiset osat, sillä näillä eroilla lähdetään sunnuntaina perinteisen 10 ja 15 kilometrin matkoille. Sekä Pärmäkoski että Niskanen juhlivat mestaruutta myös perjantaina, joten sunnuntaina heillä on mahdollisuus täyspottiin Äänekosken viikonvaihteessa.

Pärmäkosken jälkeen muut mitalisijat veivät Anne Kyllönen ja Eveliina Piippo. Pärmäkoski voitti Kyllösen 55,6 sekunnin erolla. Ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalinsa ottanut Piippo hävisi Kyllöselle 2,3 sekuntia.

– Tänään oli varmaan ihan hyvä päivä, toki eilinen oli tosi rankka kisa. Illalla särki jalkoja ja mietin, miten palaudun. Yllättävän hyvin palauduin, ja oli kyllä hyvä kulku alusta lähtien. Ajattelin vaan matkalla, että pitää yrittää pinnistellä maaliin, kaikki on etua huomiselle. Tulin loppuun asti täysillä, Pärmäkoski tuumi.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote