Matti Nykänen hyppää viimeiselle matkalleen: Läheisille tarkoitettua siunaustilaisuutta seuraa hautajaissaatto – Myös yleisöllä mahdollisuus jäähyväisiin

© Kuva: Getty Images

Matti Nykäsen hautajaisia vietetään tänään. Nykäsen siunaustilaisuus pidetään Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelissa. Läheisille tarkoitettu tilaisuus alkaa noin kello 12.

Siunaustilaisuuden päättymisen jälkeen alkaa hautajaissaatto Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelista Puistokadulta noin kello 13. Matka jatkuu Taulumäen kautta Saarijärventielle.

Tilaisuuteen on kutsuttu vain Nykäsen lähimmät ihmiset, ja paikalla on järjestyksenvalvojia, jotka eivät päästä ylimääräisiä henkilöitä lähelle kappelia.

Saattueen reitti ei mene Jyväskylän keskustan kautta, vaan se suuntautuu Palokan kautta Laajavuoreen. Laajavuori on viimeinen paikka, jossa yleisö voi jättää jäähyväiset urheilusankarille. Saattue pysähtyy siellä minuutin ajaksi.

Hautajaiset pidetään myös ilman valtiollisia seremonioita. Valtio kuitenkin kustantaa Nykäsen hautajaiskuluja 20 000 euroon asti.