Norjalainen huippulupaus Jakob Ingebrigtsen ei kyennyt rikkomaan afrikkalaisrintamaa MM-kisoissa – Edellisestä eurooppalaisesta mitalistista aikaa 35 vuotta

© Kuva: Getty Images
Raveissa kohteena Östersundin sunnuntairavit! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!

Norjan Jakob Ingebrigtsen ei kyennyt rikkomaan afrikkalaisjuoksijoiden rintamaa maastojuoksun MM-kisojen 19-vuotiaiden 7,6 kilometrin kilpailussa Tanskan Aarhusissa.

Kestävyysjuoksun 18-vuotias norjalaistähti oli kilpailussa 12:s. Eroa juoksun voittaneeseen Etiopian Milkesa Mengeshaan kertyi 47 sekuntia.

Ingebrigtsen, 18, voitti viime kesänä Berliinin EM-kisoissa 1500 ja 5000 metriä ja juoksi talven EM-halleissa 3000 metrin mestaruuden ja hopean 1500 metrillä.

Maastojuoksun MM-mitalit ratkottiin Aarhusin kaupungin kupeessa sijaitsevan Moesgaardin museon ympäristöön rakennetulla radalla.

Pääosin nurmipohjaisella 2 kilometrin perusradalla oli reilusti korkeuseroa. Maastojuoksun tuntua lisättiin muutamien metrien mittaisilla vesilammikon ylityksellä ja pehmeällä mutaisella osuudella.

Ingebrigtsen oli juoksussa alusta lähtien kärkiryhmän hännillä, mutta ero kärkeen kasvoi kolmannella kierroksella ja norjalainen jäi juoksemaan yksin.

Kisan voittanut Mengesha teki ratkaisevan rytminvaihdon varhain kilpailun viimeisellä kierroksella. Maalissa eroa toiseksi tulleeseen Etiopian Tadese Workuun oli kaksi sekuntia. Ugandan Oscar Chelimo oli kolmas kolme sekuntia kärjestä.

MM-maastojen miesten 19-vuotiaiden kilpailun edellinen eurooppalainen mitalisti on 35 vuotta sitten mestaruuden voittanut Espanjan Pere Casacuberta.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Raveissa kohteena Östersundin sunnuntairavit! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!