Simo Lipsaselle Glasgow´n EM-hallien kolmiloikkakarsinta oli pettymys. Edellisten kisojen pistesija vaihtui karsiutumiseen loppukilpailusta.

Lipsanen hyppäsi 16,43 ja oli ensimmäinen karsiutuja. Finaaliin vei viisi senttiä parempi tulos. Tilastokärkenä kilpailuun lähteneen Lipsasen ensimmäinen kantoi 16,30, toinen 16,43 ja viimeinen oli yliastuttu.

– Ensimmäinen hyppy lähti lankun takaa. Siinä askel olisi voinut osua paremmin. Toiseen ja kolmanteen yritin lisätä tehoa, mutta nyt ei vaan ollut paras vire ja kolmas painui yli. En edes tiedä, paljonko se meni yli, Lipsanen totesi.

Lipsasen mukaan hyppäämisessä ei Glasgow´ssa ollut samaa lentoa kuin talven Keski-Euroopan kisoissa Val-de-Reuilissa ja Lievenissä, joissa hän loikki 16,78 ja halli-SE:n 16,98.

– Nyt hyppääminen ei ollut helppoa, sitä joutui vähän puskemaan, Lipsanen harmitteli.

Vaikka EM-hallireissun päättyminen karsintaan oli karvas pettymys, kesää ajatellen hallikausi antoi kuitenkin lupauksia.

– Jos hallikautta kokonaisuutena ajattelee, siinä oli paljon hyvää. Tässä kilpailussa tavoitteet olivat tietysti korkeammat, Lipsanen sanoi.

Kahdeksasta loppukilpailuun edenneestä urheilijasta neljä ylitti karsintarajan 16,70. Karsinnan voitti Portugalin konkari Nelson Evora kauden parhaallaan 16,89 ennen Saksan Max Hessiä, joka loikki niinikään talven parhaansa 16,81.

Lähde: SUL tiedote