Suomen mitalitili aukesi heti ilma-aseiden EM-kilpailujen avauspäivänä, kun miesten liikkuvan maalin joukkue saavutti EM-pronssia.

Miesten liikkuva maali Kroatian Osijekissa järjestettävien ilma-aseiden EM-kilpailujen kisatapahtumat pyörähtivät käyntiin maanantaina. Ohjelmassa oli kolme suomalaislajia, ja radalla nähtiin seitsemän suomalaisurheilijaa.

Suomea edusti miesten 10m liikkuvan maalin normaalijuoksuissa kolmikko Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Niklas Hyvärinen (Raseborgs Skyttar) ja Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat).

Suomi saavutti joukkuekilpailussa hienosti pronssia. Se voitti Unkarin pisteellä (1693-1692). Venäjä voitti, ja Ruotsi oli toinen.

Mitaliotteluihin pääsi peruskisan neljä parasta. Lähdekorpi teki peruskilpailussa parhaan suomalaistuloksen 570 (290+280), jolla hän sijoittui yhdeksänneksi. Lähdekorpi ratkaisi joukkuepronssin Suomelle, kun hän tähtäsi viimeisellä laukauksellaan kympin.

– Lopetus oli tärkeä, valmentaja Ville Häyrinen kuittasi Lähdekorvelle kisan päätyttyä.

– Nopeat juoksut olivat vähän heikot, tuli liikaa kaseja. Hitailla ammuin 23 kymppiä. 570 pistettä on aina positiivinen asia, Lähdekorpi kertasi kilpailuaan.

Holmberg teki tuloksen 563 (290+273), jolla hän oli 12:s. Hyvärisen tulos 560 (283+277) oikeutti 15. sijaan.

– Hitaat olivat ookoo, mutta nopeat olivat sitten kaikkea muuta! Huomenna kokeillaan, miten ”sekarit” toimivat, Holmberg viittasi tiistain sekajuoksuihin.

– Kisajännitys söi liikaa pisteitä, sanoi Hyvärinen, joka osallistui nyt kansainvälisiin arvokisoihin seitsemän vuoden tauon jälkeen.

– Loppua kohden alkoi tuntua paremmalta, mutta se ei enää auttanut. Tulos oli mikä oli. Tänään treenataan vielä vähän, ja huomenna on uusi päivä.

EM-kulta meni lopulta Venäjän Vladislav Prianishnikov, joka voitti kultamitaliottelussa maanmiehensä Aleksandr Blinovin puhtaasti 6-0. Ukrainan Ihor Kizyma sai pronssia.

Lähde: Ampumaurheiluliitto