Viime viikon torstaina sai Anastasia Kulikova odotetun ja toivotun tiedon: hän sai Suomen kansalaisuuden.

19-vuotias Kulikova vietti lapsuutensa Venäjällä kotikaupungissaan Ryazanissa ja Moskovassa. Tenniksen pelaamisen hän aloitti 7-vuotiaana.

– En voi vieläkään uskoa tätä! Olen elänyt Suomessa jo pitkään ja prosessi kansalaisuuden saamiseksi oli myös pitkä. Kansalaisuuden hakeminen alkoi viime heinäkuussa ja kielitestit suoritin marraskuussa. Olen super onnellinen. Suomi on kotini, kertoi iloinen Kulikova Tennisliitolle.

Kulikova edusti Suomea jo viime kesänä alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa ja nyt kansalaisuuden saamisen myötä hän on pelikelpoinen myös aikuisten tasolla. Debyytti naisten maajoukkueessa, Cinia Fed Cup Team Finland, tapahtuu kotikentällä Talin Tenniskeskuksella 15.-20.4.

Tällä hetkellä Kulikovan WTA-ranking on 538 – parhaimmillaan se oli viime vuoden puolella, kun lukema oli 474. Kulikova voitti viime syksynä ensimmäiset kaksinpelin ammattilaisturnauksensa Tukholmassa.

– Tennisammattilaisuus on edelleen päätavoitteeni, jonka eteen teen töitä päivästä toiseen.

Kulikovan valmentajina toimivat Emma Laine ja Federico Ricci sekä fysiikkapuolella Mikko Pehkonen ja Jaakko-Antti Peltola.