Käsipallon naisten SM-sarja on edennyt pudotuspelivaiheeseen ja edessä ovat välierät, joiden ensimmäiset ottelut pelataan viikonloppuna 6.-7.4.

Välieriin selvisivät suoraan runkosarjan neljä parasta joukkuetta.

Runkosarjan ykkönen HIFK kohtaa välierissä nelosen SIF:n ja runkosarjan kakkonen Dicken saa vastaansa kolmosen BK-46:n. Välierät pelataan paras viidestä järjestelmällä eli kolmella voitolla pääsee finaaliin.

HIFK ja SIF iskevät yhteen ensi kertaa lauantaina 6.4. Helsingin Urheilutalolla. Runkosarjan ykkössijan varsin selkeällä erolla vienyt HIFK lähtee välieräsarjaan suosikkina.

– Hyvästä puolustuksesta lähdemme liikkeelle tässä ottelusarjassa.
Pudotuspelit ovat aina kuitenkin oma maailmansa. Emme voi yhtään höllätä, SIF on parantanut kauden edetessä, HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin muistuttaa

– Meillä ei ole tässä välieräsarjassa mitään menetettävää, kaikki paineet ovat HIFK:lla ja se voi olla meille etu, heittää SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar.

Dickenin ja BK-46:n välieräsarja käynnistyy puolestaan Pirkkolasta sunnuntaina 7.4. Neljänä edelliskeväänä mestaruutta juhlinut Dicken on puolestaan tässä sarjassa ennakkoon suosikkina.

– BK on pelannut hyvän kauden ja kehittynyt selvästi pelillisesti.
Parhaimmillaan he pelaavat erittäin hyvää käsipalloa ja meidän pitää pystyä ottamaan heidän aseensa pois mahdollisimman hyvin, kesken kauden Dickenin valmennusvastuun ottanut Ken Sirenius toteaa.

– Dickenillä on paineet, meillä ei. Voimme pelata omaa peliä rennosti ja kaikkemme antaen, BK-46:n päävalmentaja Mathias Linden puolestaan ennakoi.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote