Lisääntynyt voima ja juoksuun löytynyt rentoutus nostivat Reetta Hurskeen hallikaudella 60 metrin aidoissa kansainväliselle tasolle. Samoilla harjoittelun painotuksilla haetaan kevään mittaan valmiuksia, jolla juostaan 100 metrin aidoissa alle 13 sekunnin aikoja.

– Innolla odotan kesää. Nyt on tehty kolme viikkoa voimaa. Se on tarttunut ihan kivasti. Kevään mittaan sitten juostaan vähän enempi, Hurske sanoo Urheiluliitolle.

Hurske on valmentajansa Marjukka Suihkon kanssa venyttänyt mielikuvituksen rajoja hakiessaan vaihtoehtoisia voimahankintatapoja, kun nikamasiirtymä lannerangassa on pakottanut hakemaan vaihtoehtoja perinteiselle voima- ja kimmoisuusharjoittelulle.

– Kuminauha, kelkan veto, painoliivit ja nilkkapainot ovat tulleet tutuiksi.

Kesän tavoitteissa on juosta 100 metrin aidat alle 13 sekunnin ja rikkoa MM-raja 12,98, kun nykyinen ennätys on 13,11. Alle 13 sekunnin on suomalaisista juossut vain Nooralotta Neziri.

– Kun 100 metrin aitojen ennätyksestä lähtee saman verran kuin nyt hallissa 60 metrin aitojen ennätyksestä, ollaan jo alle 13 sekunnin ajoissa. Sen verran kesän ennätyksestä pitäisi pudota, Hurske sanoo.

Talvella Hurske sivalsi 60 metrin aitojen ennätyksestään 0,15 sekuntia.

Lähde: Urheiluliitto