Kohu paisuu! Norjalaiset hiihtäjät käyttäneet sääntöjenvastaista temppua: Marit Björgen paljasti jo vuosia sitten huolensa – ”Me vastustamme sellaista”

© Kuva: Getty Images

Fluoripitoisten suksivoiteiden käyttö juniorien hiihtokisoissa kuohuttaa edelleen Norjassa.

Dagbladet-lehti paljasti lähes kaksi viikkoa sitten, että Norjan hiihtoliitto testasi 48 suksiparia tärkeässä nuorten Hovedlandsrenn-kilpailussa. Näistä suksista jopa puolet osoittavat merkkejä kielletyn fluorivoiteiden käytöstä.

Voiteet parantavat suksien luistoa, mutta ne ovat todella hintavia, ympäristölle haitallisia sekä voivat myös olla hiihtäjälle epäterveellisiä. Kilpailuun osallistui noin 800 hiihtäjää, jotka ovat 15- ja 16-vuotiaita tulevaisuuden lupauksia.

Uransa jo lopettanut Marit Björgen paljasti jo syksyllä 2014 Dagbladetille olevansa huolestunut norjalaisen urheilun tilasta. Björgenin mukaan voiton tavoittelu hinnalla millä hyvänsä johtaa epäterveelliseen urheilukulttuuriin.

– Se johtaa äärimmäiseen itsekeskeisyyteen huippu-urheilijoiden keskuudessa ja levittäytyy nuorempiin urheilijoihin. Tämä johtaa huipputason toimijoiden yksityistämiseen ja järjestelmään, jossa yhteisöä ei enää ole olemassa. Me vastustamme sellaista, Björgen sanoi Dagbladetille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.