Olympiakomitea on toimittanut Matti Nykäsen omaisille olympiarenkaat kiinnitettäväksi mäkikotkan hautakiveen, uutisoi Keskisuomalainen.

– Sovimme omaisten kanssa siitä, että olympiarenkaat lähetetään heille. Ne on toimitettu, ja omaiset saavat päättää siitä, milloin ja miten ne asetetaan Nykäsen hautakiveen, Olympiakomitean talouspäällikkö Päivi Kekäle kertoo Keskisuomalaiselle.

Kaikki Suomen olympiavoittajat saavat tunnustuksena saavutuksestaan olympiarenkaat hautakiveensä, jos omaiset tahtovat niin.

Nykänen menehtyi 55-vuotiaana kotonaan Joutsenossa. Hän saavutti neljä olympiakultaa, viisi MM-kultaa, yhden lentomäen MM-kullan sekä lukuisia muita arvokisamitaleja niin aikuisten, juniorien kuin veteraanien sarjoissa. Keski-Euroopan mäkiviikon hän voitti kahdesti.

Nykänen on haudattu synnyinkaupunkiinsa Jyväskylään.