Suomalaislentopalloilijat urotekoihin Saksassa ja Ranskassa

© Kuva: Juha Tamminen

Saksan naisten lentopallofinaaleissa nähdään tänä keväänä suomalaisväriä, kun hienoa kautta pelaavan Roosa Koskelon Stuttgart raivasi sinne tiensä voittamalla Aachenin otteluvoitoin 3-0. Kolmas välierä meni mestarien liigassakin pudotuspeleissä mukana olleelle Stuttgartille 3-0 (25-23, 25-19, 25-23).

– Hallitsimme toisessa pelissä kaksi ensimmäistä erää joka osa-alueella, eikä vastustajalla ollu oikein mahkuja missään vaiheessa. Kolmannessa erässä heidän riskisyöttö tuotti tulosta meidän pelin vähän muutenkin yskiessä. Olimme tappiolla vielä 10-16, mutta kotiyleisön kannustamana noustiin tasoihin 20 pinnan paikkeilla ja sitten vietiinkin siitä peli loppuun. Syöttö-vastaanotto toimi tänään hyvin, Koskelo kertasi.

Stuttgart on hävinnyt viidessä pudotuspelissään vain yhden erän. Finaalissa vastaan tulee Schwerin, joka löi Potsdamin myös voitoin 3-0. Runkosarjassa Stuttgart ja Schwerin voittivat molemmat toisensa vieraskentällä.

Finaalit alkavat lauantaina 27.4. ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Muut finaalipäivät ovat 1.5., 5.5. ja tarvittaessa 8.5. sekä 11.5.

Koko suomalaiskolmikko Ranskan pudotuspeleihin

Koko Ranskan naisten lentopalloliigassa pelaava suomalaiskolmikko nähdään mukana myös pudotuspeleissä. Kaisa Alangon ja Daniela Öhmanin joukkueiden kohdatessa puolivälierissä nähdään myös välierävaiheessa varmuudella suomalaisväriä.

Alangon Nantes (19-7) sijoittui suomalaispassarin johdolla runkosarjassa neljänneksi ja kohtaa viidenneksi sijoittuneen hallitsevan mestarin, Daniela Öhmanin Beziersin (14-12). Runkosarjan kakkosen, Michaela Madsenin RC Cannesin (24-2), vastustaja on puolivälierissä St-Raphael (12-14).

Runkosarjan voiton vei Mulhouse, jonka rekordi oli sama kuin Cannesin, mutta pisteitä se keräsi peräti seitsemän enemmän (74-67).

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!