Tuula Tenkanen on hallinnut Palma de Mallorcan suurregatan olosuhteet niin kevyemmällä kuin kovemmallakin kelillä. Lauantain 10 parhaan mitalilähtöön Tenkanen suuntaa kolmantena. Piste-erojen puolesta hänellä on mahdollisuudet nousta jopa voittoon, sillä mitalilähdössä jaetaan tuplapisteet.

Tenkasella on 75 pistettä, kun taas kilpailua johtavalla Tanskan Anne-Marie Rindomilla on 68. Toisaalta myös Tenkasen takana oleviin on vain pienet piste-erot.

– Huomenna saan pistää parasta purjehdustani peliin, jotta pysyn kolmen parhaan joukossa. Toki on hauska päästä mitalilähtöön kolmantena takaa-ajoaseman sijaan, Tenkanen kommentoi.

– Erityisen tyytyväinen olen siihen, että pitkään jatkuneiden vaikeuksien jälkeen pärjäsin täällä hyvin myös alkuviikon kevyellä kelillä.

Kaarle Tapper jäi Laser standardissa vain kahden pisteen päähän mitalilähtöpaikasta. Hän sijoittui 11:nneksi.

– Venevauhtini oli tänään kohdillaan ja reitinvalinnatkin onnistuivat. Kokonaisuudessaa oli vaihteleva kisa; superonnistumisia ja pari isompaa mokaa. Tavoitteenani oli mitalilähtö, ja siitä jäin nyt niukasti, Tapper kertoi.

Siinä missä Suomen Finnjolla-purjehtijat Oskari Muhonen ja Tapio Nirkko loistivat tammikuussa Miamin maailmancupissa, olivat he Mallorcan tuulissa kovilla. Muhonen sijoittui 15:nneksi ja Nirkko 19:nneksi.

Toukokuussa Ateenassa kilpailtava EM-regatta on suomalaisille tiukka näytönpaikka, sillä kilpailussa jaetaan neljä maapaikkaa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomi oli tämän regatan tulosten perusteella kuudes maa, jolla ei vielä maapaikkaa ole.

– Minulla oli täällä sekä hyviä että huonoja hetkiä. Nyt yritän oppia niistä huonoista, jotta olen EM-kisoissa paremmassa iskussa, Muhonen sanoo.

– Tämän regatan perusteella maapaikan saaminen vaatii meiltä aikamoista skarpppausta. Uskon, että meistä jomman kumman tulisi olla 10 parhaan joukossa EM-kisoissa, jotta saisimme paikan, Nirkko jatkaa.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen sijoittuivat ensimmäisessä yhteisessä regatassaan 16:nneksi. Sijoitus oli mainio ottaen huomioon, että Keskinen aloitti Nacra17:lla vasta vajaa kuukausi sitten ja regatassa oli mukana 59 venettä. Keskinen tuuraa loukkaantumisesta toipuvaa Janne Järvistä.

Tuuli Petäjä-Sirén osallistui Trofeo Princesa Sofiaan kuuden lähdön verran ja sijoittui kaikissa 10 parhaan joukkoon. Hän kilpailee Mallorcan edustalla ensi tiistaina alkavassa RS:X-luokan EM-regatassa.

– Tämä viikko on ollut hyvää lämmittelyä EM-kisoja varten. Sain hyvää tuntumaa kärkikahinassa purjehtimiseen ja suuntaan innostunein mielin ensi viikkoon, Petäjä-Sirén sanoo.

Palma de Mallorcan edustalla purjehdittava perinteinen kevätregatta on kerännyt yhteen 10 olympialuokkaa, 1 224 purjehtijaa ja 869 venettä 67 eri maasta. Kilpailu päättyy 10 parhaan mitalilähtöihin lauantaina 6. huhtikuuta.

Tilanne ennen mitalilähtöä:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 3.

Lopullinen sijoitus (luokkakohtaisesti), Trofeo Princesa Sofia:
Kaarle Tapper, Laser standard: 11.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 15.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra17: 16.
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X-naiset: 18. (Tuuli ei osallistunut kilpailun kaikkiin lähtöihin)
Tapio Nirkko, Finnjolla: 19.
Monika Mikkola, Laser radial: 26.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 28.

Haastajat:
Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 46.
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 57.
Nooa Laukkanen, Laser standard: 95.
Aleksi Tapper, Laser standard: 127.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote