Uskomatonta: Koira osallistui maailman rankimmalle maratonille ilman omistajansa lupaa – Juoksi yli 200 km matkan ja voitti suurimman osan ultrajuoksijoista!

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Des Sablesin hiekkamaratonia pidetään maailman rankimpana maratonina. Tänä vuonna kilpailussa nähtiin varsin mielenkiintoinen osallistuja, kun Cactus-niminen koira päätti lähteä leikkiin mukaan, ilman omistajansa lupaa, kertoo New York Times.

Kyseessä on todellinen kestävyyshaaste Saharan autiomaan halki, jossa osallistujat taivaltavat aavikolla noin 250 kilometrin matkan seitsemän päivän aikana. Mukanaan heillä pitää olla eväät ja yöpymisvarusteet tuolle ajalle. Lämpötila nousee päiväsaikaan usein yli kolmenkymmenen asteen ja hiekkamyrskyt ovat yleisiä.

Cactus hyppäsi mukaan kolmiosaisen kilpailun toisella osuudella ja matkaa tälle huikealle suoritukselle kertyi yli 220 kilometrin verran. Hiekkamyrskyn keskelläkään sisukas koira ei luovuttanut, vaan tarpoi 86,1 kilometrin osuuden aikaan 11 tuntia ja 15 minuuttia. Hän sijoittui 800 ultrajuoksijan joukosta upeasti sijalle 52.

Kilpailun viimeisellä osuudella Cactus oli noussut somekansan tietoisuuteen ja hänekkä oli myös oma hashtaginsa Twitterissä. Koiran omistajalla ei ollut mitään tietoa lemmikkinsä seikkailusta, ennen kuin hän bongasi Cactukselle perustetun Twitter-tilin kautta.

Maalissa häntä odotti suuri joukko ihailijoita ja hän sai myös mitalin urotyöstään.

Marathon des Sables on järjestetty vuodesta 1986 saakka.

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!