Seiväshyppääjä Wilma Murron valmentaja vaihtuu. Syksyllä alkanut yhteistyö valmentaja Steve Ripponin kanssa päättyi yhteisellä päätöksellä, ja ura jatkuu Kuortaneella Mikko Latvalan valmennuksessa.

– Opin hirveästi tänä aikana Steven kanssa, mutta hallikauden jälkeen todettiin, ettei yhteistyötä kannata jatkaa, koska meillä oli näkemyseroja niin monesta asiasta, Murto sanoo.

Latvala, 38, työskentelee Kuortaneella urheilulukion hyppy- ja moniotteluryhmän valmentajana sekä hierojana. Seiväshyppääjän urallaan hän voitti 22-vuotiaiden EM-hopeaa, taivutti Kalevan kisoista kuusi mitalia, ja ylitti 566.

Kuortaneella hiljattain pidetty palaveri ja Latvalan vetämä treenituokio vahvistivat Murrolle, että yhteistyölle on hyvät edellytykset.

– Kun alettiin jutella, käydä läpi tekniikkaa ja Latvalan tapaa valmentaa, hän sanoi heti oikeita asioita. Hän toi myös kysymättä esiin sellaisia asioita, joita olisin kysynyt, Murto sanoo.

– Esimerkiksi kun käytiin läpi tekniikkaa, oltiin samaa mieltä siitä, että se on perushyvää. Siinä ei ole suuria virheitä, mutta siinä on paljon asioita, joita voi tehostaa, kuten maastalähtö.

– Tykkäsin myös siitä, että ominaisuuksien kehittämiseen luodaan testipatteri, jolla kontrolloidaan kehitystä.

Murto lisäsi Instagramiinsa paljonpuhuvan kuvan.

– Minun kasvoni, kun menen huomenna harjoituksiin, hän kirjoitti.

Lähde: Urheiluliitto