Kesäkuinen Paavo Nurmi Games tarjoaa nyt kahdessa lajissa superbonuksen. Jos miesten keihäskilpailun voittaja heittää yli 93,09 tai miesten kiekonheiton voittaja sivaltaa pidemmälle kuin 70,98, hän kuittaa palkinnoksi saaren Turun saaristosta.

– Se tarkoittaa, että saaren omistajaksi pääsee heittämällä noissa lajeissa paremman tuloksen kuin mitä Suomen kamaralla on nykyvälineillä heitetty, sanoo Turun kilpailua järjestävän PN-Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Saaribonuksen laukeaminen 11. kesäkuuta vaatii Paavo Nurmen stadionilla huippusuoritusta, mutta se on mahdollista, kun paikalla ovat maailman valiot.

Daniel Ståhl avasi kilpailukauden Dohassa heittämällä 42 sentin päähän bonusrajasta. Ainakin minun päässäni se pisti todennäköisyyslaskelmat siitä, että saaribonus laukeaa ihan uuteen asentoon, Salonen tunnustaa.

Ståhl itse pitää bonusrajan rikkomista täysin mahdollisena.

– 70,98 on hieno tulos, mutta ei se niin pitkä heitto ole. Saari olisi mahtava juttu, Ståhl sanoo.

Saaribonus on alusta asti saanut erittäin lämpimän vastaanoton niin Paavo Nurmi Gamesiin tulevilta huippuheittäjiltä kuin Turun kaupungilta.

– Kesäni täyttyvät keihäänheitosta ainakin lähivuodet, mutta kun eläköidyn urheilusta, haluan viettää kesäisin aikaa kalastellen ja rentoutuen, Thomas Röhler herkuttelee ajatuksella omasta saaresta Turun saaristossa.

Saarelle ja mökille olisi käyttöä myös Johannes Vetterille.

– Ottaisin sinne kavereita mukaan ja viettäisin siellä vapaa-aikaa kilpailukauden päätteeksi, Vetter kaavailee.

Lähde: Urheiluliitto