Aleksi Ojala paineli ennätysvauhtia hyytävissä oloissa

© Kuva: Juha Tamminen

Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala ja Espoon Tapioiden Enni Nurmi liikkuivat ennätysvauhtia hyytävän räntäsateen siivittämänä Tuusulassa. Ojala voitti Taaborin kävelyissä 30 kilometriä ennätyksellään 2.12.07.

Rasitusvammojen kierteestä toipunut Nurmi vei naisten 20 kilometrin kilpailun loistoajalla 1.36.16. Se nostaa hänet 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa toiseksi. Edellä on vain vuonna 2001 ikäluokan SE:n 1.35.58 kävellyt Tiina Muinonen.

Tuusulan kilpailu oli Ojalalle osa valmistautumista reilun parin viikon päästä Liettuan Alytusissa käytävään kävelyn Euroopan cupin. Siellä tavoite on rikkoa 50 kilometrin MM-kisaraja.

– Ihan tyytyväinen olen. Loppumatkasta aloin vähän kylmettyä, mutta hyvä 30 kilometrin kisa. Tekniikka oli puhdas, taulu jäi tyhjäksi, Ojala viittasi siihen, ettei tuomareilla ollut huomauttamista.

– Luottavaisin mielin voi Alytusin kisaan mennä.

Toiseksi naisten 20 kilometrin kilpailussa käveli Espoon Tapioiden Hele Haapaniemi ennätyksellään 1.39.16. Se oli Haapaniemelle uran ensimmäinen tunnin ja 40 minuutin alitus.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.