Kansainvälinen beach volley -kärki on siirtynyt Kiinasta ja Brasiliasta Euroopan mantereelle. Ennen touko-kesäkuun vaihteen Hampurin MM-kisoja on ohjelmassa FIVB:n neljän tähden turnaukset Tshekin Ostravassa sekä Varsovassa, Puolassa.

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen lähtevät keskiviikkona alkavaan Ostravan turnaukseen karsintojen sijalta yhdeksän tavoitteenaan pääsarja ja siellä menestyminen. Suomalaiskaksikko odottaa innolla viime vuonna loukkaantumisen vuoksi väliin jäänyttä turnausta.

– Kovat karsinnat on tiedossa, mutta lähdetään taistelemaan pallo, erä ja peli kerrallaan, kolme vuotta Tshekissä asunut ja harjoitellut Ahtiainen kertoo.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen aloittavat turnauksensa torstaina suoraan 32 joukkueen pääsarjasta. Kaksikolla on paikka myös tasan kuukauden kuluttua alkaviin MM-kisoihin.

Prihti ja Vuorinen hakevat Silkkitieltä uutta kokemusta

Nuorten EM-kisoihin valmistautuvat Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen puolestaan osallistuvat Kiinan Nantongissa ja Nanjingissa järjestettäviin kahden tähden turnauksiin. Tavoitteina on saada kansainvälistä pelikokemusta sekä kerätä rankingpisteitä tulevia turnauksia ajatellen.

– Kiinan matka antaa paljon arvokasta osaamista jatkoa ajatellen esimerkiksi aikaerorasituksen sekä totaalisesti erilaisessa kulttuurissa toimimisen osalta, nuorten päävalmentaja Toni Vahela lisää.

Prihti ja Vuorinen aloittavat pelinsä keskiviikon karsinnoista. Pääsarjapaikka irtoaa kahdella voitolla.

– Tämä on kauden ensimmäinen turnaus ulkona. Lähdemme pelaamaan rennosti, mutta samalla voitontahtoisesti, Vuorinen ennakoi Silkkitien nimeä kantavia turnauksia.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote