Elmo Lakan harjoittelu on sujunut hienosti – Katsellut Youtubesta olympiavoittajan menoa: ”Pitää pystyä onnistumaan oikeassa paikassa”

Aituri Elmo Lakan harjoittelu on jatkunut mainion hallikauden jälkeen hyvällä sykkeellä.

– Oma motto on kiteytynyt sellaisiin sanoihin kuin periksi ei anneta tai luota itseesi ja oman tekemiseen. Näitä sanoja mielessä pyörittäin vedetään tämä kesä läpi, Lakka sanoi Urheiluliitolle.

Syksyn harjoituskausi toi talven EM-halleissa 60 metrin aidoissa komean ennätyksen 7,65. Kesän tähtäimessä on Dohan MM-kisojen 110 metrin aitojen tulosrajan 13,46 alitus.

– Hallikauden jälkeen olen ollut ihan luottavainen Dohan MM-rajan suhteen. Sain hallikaudella yksitoista sadasosaa pois halliennätyksestä. Nyt pitäisi parantaa 14 sadasosaa ulkoratojen ennätystä. Kyllä se ihan otettavissa on, mutta kovasti pitää pystyä onnistumaan oikeassa paikassa, Lakka sanoo.

Harjoituksissa Lakka on hyödyntänyt ranskalaisen olympiavoittaja Guy Drutin rentoa menoa, jota hän on katsellut videoilta,

– Youtubesta olen pyörittänyt videoita ja koettanut hyödyntää mallintamista tuossa harjoittelussa. Esimerkiksi niin, että katson pari kertaa videolta Guyn aidan ylitystä ja koetan siten itse toistaa sen matkimalla, Lakka sanoo.

Lähde: Urheiluliitto