Hyvä idea? IS: Tämä suomalaistähti maksoi eniten veroja urheilijoista vuonna 2017 – Ehdottaa nyt, millä huipputuloiset urheilijat saa pidettyä kotimaassa

© Kuva: Getty Images

Juuri Euroopan-kiertueen Kiinan kilpailun voitosta 440 000 euron palkintopotin napannut suomalaisgolfari Mikko Korhonen on paljastanut Ilta-Sanomien haastattelussa, millä rikkaat urheilijat saataisiin pietettyä Suomessa.

Marraskuussa julkaistuista verotiedoista näkee, että Korhonen oli vuonna 2017 eniten veroja Suomeen maksanut suomalaisurheilija. Korhoselle kirjattiin toissa vuonna 353 667 euron ansiotulot, joista hän maksoi veroa 123 718 euroa.

Golfari kertoo haastattelussa ymmärtävänsä multimiljonäärejä, jotka ovat verotuksen vuoksi lähteneet muualle Suomesta. Hän ehdottaa ratkaisua ongelmaan.

- Eihän kymmenen miljoonan tienesteistä kukaan halua maksaa kuutta miljoonaa veroja. Valtion kannattaisi tehdä urheilijoiden kanssa joku diili, jos urheilija alkaakin tienata kovia summia.

– Jos urheilija tienaa vaikka sen kymmenen miljoonaa, mitä jos hän maksaisi siitä valtiolle kaksi miljoonaa kuuden sijaan? Sekin on parempi kuin että urheilija muuttaisi pois, hän ehdottaa Ilta-Sanomille.