IL: Himoharjoittelijana tunnetulla Kaisa Mäkäräisellä palaa hurjasti kaloreita päivässä – Kertoi myös, montako leukaa menee ja paljonko juoksisi Cooperissa!

© Kuva: Getty Images

Kaisa Mäkäräinen harjoittelee jo kovaa ensi kautta varten. Jotta täydellinen huippukunto olisi mahdollinen, ei aikaa jää muhuun kuin harjoitteluun.

Suomalainen paljasti Iltalehdelle, kuinka paljon kaloreita hän kuluttaa päivässä.

– 4000 kilokaloria voi mennä helposti, ehkä jopa reilusti enemmänkin. Pystyn syömään melkein mitä vain, mutta kesällä pitää katsoa, että kulutus on pienempi. Muutama ekstrakilo ei kuitenkaan haittaa yhtään. Tankit on hyvä olla täynnä. Liian kuivana sitä tulee helposti ongelmia esimerkiksi terveyden kanssa, Mäkäräinen sanoi Iltalehdelle.

Mäkäräisen painoisen naisen kulutus päivässä normaalisti olisi noin 2 000 kilokaloria.

Mäkäräinen paljasti myös muutaman muun ihmisiä kiinnostavan asian.

Hän kertoi harjoituskauden olevan niin alussa, että hän saisi tällä hetkellä vedettyä viisi leukaa. Hieno ennätys on kuitenkin viisitoista.

Hän kertoi myös juosseensa jo 15-vuotiaana Cooperin testissä 3 200 metriä. Lukioikäisenä hän paineli 3 000 metriä yhteentoista minuuttiin.

– En viitsi lähteä veikkailemaan paljonko nykyään menee, mutta sen voin luvata, että ainakin samaan pystyisin kuin 15-vuotiaana.