Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 4 x 400 metrin nelikko Anniina Kortetmaa, Nooralotta Neziri, Hanna-Maari Latvala, Aino Pulkkinen juoksi seitsemänneksi ajalla 3.44.90 seurajoukkueiden Euroopan cupin A-ryhmän kilpailussa Castellonissa.

Seitsemänteen sijaan JKU päätyi myös cupin loppupisteissä. Se tarkoittaa, että ensi vuonna joukkue kilpailee B-ryhmässä.

– Harmi, että pudotaan, mutta ensi vuonna tavoitellaan tänne takaisin. Tämä on tosi kiva kilpailu. A-sarjassa oli huikea, voi sanoa arvokisamainen tunnelma, Neziri sanoi.

Neziri urakoi sunnuntaina kaksi lajia. Pika-aidoissa hän oli toinen ajalla 13,22, kun voiton vei Valencian Esportin Annimari Korte ajalla 13,18. Päivän päätteeksi Neziri juoksi viestissä 400 metriä.

– Täytyy sanoa, että innostuin taas tuosta 400 metristä. Nyt ei tullut ollenkaan sillä lailla paha olo lopussa kuin SM-viesteissä. Kun vaan oppisi lähtemään tarpeeksi lujaa. Nyt tuo ensimmäinen 200 metriä tuli nyt liian löysästi, Neziri tuumi.

Neziri kilpaili Castellonissa kesken kilpailukauteen valmistavan harjoitusjakson. Se näkyi juoksijan mukaan 100 metrin aitajuoksussa.

– En ole ikinä aloittanut kautta kovemmalla ajalla, vaikka nyt on ollut treenijumia. Harjoituksissa olen juossut aika paljon sileää. Läksin siksi juoksun alussa liian aukinaiseen juoksuun, ja pomppasin eka aidan niin sanotusti pystyyn, Neziri kertaili

– Siinä meni 3-4 aitaa ennen kuin sain taas juoksun kasaan ja kirittyä Annimaria kiinni. Kaikkiaan juoksu antoi ihan positiivisen tunteen. Nyt jatketaan vielä harjoituksia kahden treenin päivätahtia ja aloitetaan kilpailukausi varsinaisesti Paavo Nurmi Gamesista.

Lähde: Urheiluliiton tiedote