Suomalaispari selvitti tiensä MM-kisoihin hienoilla peliesityksillä – ”Kesän ehdoton kohokohta”

© Kuva: CEV
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen  varmistivat FIVB:n eli Kansainvälisen Lentopalloliiton rankingin kautta paikkansa kesä-heinäkuun vaihteessa Hampurissa pelattaviin beach volleyn MM-kisoihin.

MM-kisoihin kelpuutetaan kaikkiaan 48 nais- ja 48 miesparia seuraavasti: FIVB:n Entry ranking (23 paria), kunkin viiden maanosan neljä parasta (20), järjestäjämaa Saksa (2) sekä villit kortit (3). Lahti-Liukkosen ja Parkkisen sijoitus FIVB:n Entry rankingissa on komeasti 16:s.

– MM-kisat on kesän ehdoton kohokohta, joka on isossa roolissa myös ensi vuoden olympialaisia ajatellen kisoissa jaettavien isojen rankingpisteiden takia. Ansun ja Tarun paikka kisoihin alkoi näyttää todennäköiseltä jo 2018 loppuvuoden hienoilla peliesityksillä ja varmistui tammikuussa Haagin FIVB:n neljän tähden turnauksen sensaatiomaisella pronssilla. päävalmentaja Kai Liukkonen kertoo.

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Jyrki Nurminen ja Santeri Siren ovat MM-kisojen reservilistalla, joten heidän pääsy Saksaan vaatisi joitakin poisjääntejä. Villit kortit päätetään ennen 4. kesäkuuta suoritettavia lohkoarvontoja.

Lahti-Liukkosen ja Parkkisen valmistautuminen kohti Hampuria sujuu ulkomailla leireillen ja pelaten.

– Maanantaina tulimme tänne Rioon, jossa harjoittelemme yhdessä Brasilian, Sveitsin ja Venäjän joukkueiden kanssa. Seuraavalla viikolla pelaamme FIVB:n neljän tähden turnauksessa Itapemassa. Lisäksi ennen MMkisoja kalenterissa ovat vielä turnaukset Ostravassa ja Varsovassa, Liukkonen listaa.

Hampurin MM-kisojen palkintopotti n yhteensä miljoona dollaria, josta voittajaparit kuittaavat 60 000. Lisäksi MM-ykköset saavat suoran paikan Tokion 2020 olympiakisoihin.

Beach volleyn MM-kisoja on pelattu parittomina vuosina kesästä 1997 lähtien. Kaikkien aikojen parhaat suomalaissaavutukset ovat Emilia ja Erika Nyströmin vuonna 2013 sekä Taru Lahti-Liukkosen ja Riikka Lehtosen 2017 saavuttamat yhdeksännet sijat.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!