Suomen miesten lentopallomaajoukkue kärsi tappion Valko-Venäjälle Euroopan Kultaisen liigan vierasottelussa Minskissä. Kotijoukkue vei pelin suoraan 3-0 (25-23, 25-23, 25-20).
Hakkuri Samuli Kaislasalo ja yleispelaaja Antti Ronkainen pitivät Suomen hyvin taistelussa mukana, mutta se ei aivan riittänyt. Kaislasalo teki komeasti 22 ja Ronkainen 15 pistettä. Muut pelaajat jäivät alle viiden pisteen.

– Tämä oli meiltä parempi ottelu kuin Ukrainaa vastaan Tampereella. Meillä oli kuitenkin nyt paljon ongelmia aloitussyöttöjen kanssa. Niissä tuli liikaa virheitä, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi.

– Kaislasalo ja Ronkainen tekivät hyvää työtä, mutta meidän pitää saada kaikki muutkin onnistumaan samaan aikaan. Meillä oli paljon hyvää ottelussa, mutta peli oli aivan liian epätasaista ja se pitää saada korjattua.

Suomen aloitusseitsikossa pelasivat passari Niko Haapakoski, hakkuri Samuli Kaislasalo, yleispelaajat Antti Ronkainen ja Niko Suihkonen, keskipelaajat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen. Toisessa erässä Henrik Porkka tuli Siirilän tilalle.

Avauserä oli tasainen, vaikka Suomi teki paljon virheitä, yhteensä 15, joista 7 epäonnistuneilla aloitussyötöillä. Toisessa erässä oli jälleen tasaista vääntöä, joka viimeisissä palloissa kääntyi avauserän tavoin isännille. Kolmannessa erässä isännät ottivat lujan otteen pelistä ja veivät erän vakuuttavasti.

Suomi hävisi Kultaisen liigan ensimmäisen pelin Tampereella viime lauantaina Ukrainalle 1-3. Valko-Venäjä puolestaan voitti kotonaan Tshekin 3-1.

Suomi ja Valko-Venäjä olivat ennen tätä peliä kohdanneet vain kaksi kertaa. Suomi hävisi 1-3 vuonna 1977 Minskissä ja voitti 3-0 vuonna 1994 Tshekissä pelatussa turnauksessa.