Suomen pöytätennismiehillä oli sunnuntaina mainio mahdollisuus edetä syksyn EM-kilpailujen lopputurnaukseen Ranskaan. Se oli vaatinut voittoa karsinnan viimeisessä ottelussa Luxemburgista, mutta niin vain Suomi hävisi ottelun kotikentällään 2-3.

Luxemburgin Eric Glod kukisti avausottelussa Alex Naumin 3-1, mutta Benedek Oláh kuittasi nopeasti lyömällä Gilles Michelyn selvästi 3-0.

Sitten nähtiin erikoinen ottelu, kun Samuli Soine kukisti Christian Killin 3-2. Suomalainen voitti avauserän tiukasti ja toisen helposti, mutta hävisi kolmannen, kun Kill alkoi tottua Soineen erikoiseen rystykumiin. Neljäs erä meni luxemburgilaiselle selvästi 11-3 ja viidettäkin tämä johti koko ajan saaden jopa kaksi ottelupalloa. Tilanteessa 10-9 hän teki syöttövirheen ja uudelleen Soineen ottelupallossa tilanteessa 11-10. Miehellä oli melkoinen kokovartalokipsi!

Ottelu näytti kääntyvän Suomelle, sillä nyt tarvittiin vain Oláhin voitto Glodista. Avauserä tulikin kotiin 11-8, mutta kolme seuraavaa kääntyivät yllättävän selvästi Luxemburgin ykköspelaajalle ja ottelu oli tasan 2-2.

Ratkaisupelissä Alex Naumi kohtasi Gilles Michelyn. Avauserässä Naumi oli jäljessä koko ajan, mutta vei toisen erän nopeasti 11-4. Lopulta Michely oli kuitenkin parempi lukemin 3-1. Ottelun jälkeen saattoi hyvin olla, että yllättyneimpiä lopputurnauspaikastaan olivat luxemburgilaiset itse.

– Meillä oli ehdottomasti mahdollisuutemme, etenkin kun Samuli voitti tärkeän kolmannen ottelun. Benedek oli koko viikonlopun jonkin verran epävarma ja viimeisessä ottelussa tappio vihdoin iski. Sääli, ehkä koko joukkue hiukan alisuoritti tiukoissa tilanteissa, analysoi joukkueen pettynyt päävalmentaja Mattias Bergkvist.

Lähde: Pöytätennisliiton tiedote