Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki on kuntoutunut hyvin syksyn eturistisideleikkauksestaan, mutta ei palaa vielä hetkeen kilpailuihin.

– Käytännössä kuntoutusvaihde on ohi. Tästä eteenpäin saa painaa kaasua niin paljon kuin sitä kaasua löytyy. Kilpailujen aikaisin mahdollinen alkamisajankohta ovat Kuortaneen juhannuskisat, ja se on siis aikaisin mahdollinen, Pitkämäki kertoi Urheiluliiton verkkosivustolla.

Pitkämäki on harjoitellut viime aikoina Teneriffalla. Heitto kulkee jo normaalisti lyhyellä vauhdilla, mutta lähiviikkojen haasteena on saada heitto toimimaan myös pidemmästä vauhdista.

– Käsi toimii ja keskivartalo. Kehityskohde on jaloissa. Se ottaa vielä aikansa ennen kuin pystyy kovempia heittoja heittämään, koska minulla heittäminen on perustunut niin paljon siihen jalkatyöhön, Pitkämäki sanoi.