Upeaa! – Uusi yleisurheilun Suomen ennätys ja MM-kisarajan alitus nähty Liettuassa

© Kuva: Getty Images
Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tiia Kuikka alitti 50 kilometrin kävelyssä Dohan MM-kisojen tulosrajan SE-ajalla 4.29.25. Tulos syntyi lajin Euroopan cupissa Liettuan Alytusissa. Kuikka sijoittui kilpailussa 14:nneksi.

Aiempi SE oli Kuikan viime keväänä Kiinan Taicangissa kävelemä 4.32.43.

– Hankala kisa se oli. Ei hirveästi jäänyt varaa, mutta päätavoite täyttyi. Alku oli tosi nihkeä. Välillä oli hyviä kilometrejä, mutta pääosin tuntui kovin nihkeältä. Ennen kisaa oli vähän ahdistusta, että mitä tästä tulee, kun ei ollut alla mitään älyttömän hyviä treenejä, Kuikka kertaili.

Kuikalla ensimmäinen 10 kilometriä oli suunnitellusti kilpailun hitain. Muuten matka sujui koko lailla tavoitteen mukaan, eli juuri MM-rajan 4.30.00 alittavassa vauhdissa.

– Kilpailun aikana ei ollut suuria ongelmia. Pystyin juomaan nestettä suhteellisen hyvin. Vaihdettiin geelit pois ja mentiin pelkällä urheilujuomalla ja se upposi hyvin.

Kilpailu alkoi noin 16 asteen lämmössä, mutta lämpötila kohosi matkalla noin 26 asteeseen.

– Lämpöä oli sen verran, että oli tärkeä, että juominen toimi hyvin, Kuikka sanoi.

Kuikka kilpailee seuraavan kerran maantiekävelyn SM-kisoissa Savonlinnassa kesäkuun alussa. Ajatuksissa välkkyvät heinäkuiset universiadit Napolissa, jossa matkana on 20 kilometriä.

–  Täytyy katsoa miten tästä toipuu, Kuikka sanoi.

Miesten kilpailun voitti ranskalainen laji supermies Yohann Diniz, 41, kisaennätyksellä 3.37.43. Naisten kilpailun voiton vei Italian Eleonora Giorgi Euroopan ennätyksellä 4.04.50. Aiempi oli Portugalin Ines Henriques 4.05.56.

Lähde. Urheiluliiton tiedote

Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!