Alppihiihtäjä Riikka Honkasella ensi kaudella selkeä tavoite: ”MC-kisoissa toiselle kierrokselle ja pisteille”

© Kuva: Ski Sport Finland
Suomen naisten alppimaajoukkueen ja Tahkon Alppihiihtoakatemian Riikka Honkanen rakentaa parhaillaan peruskuntoa valmistautuessaan tulevaan kauteen. Viime kausi oli 20-vuotiaalle Honkaselle kaksijakoinen. Alkukaudesta laskut eivät kulkeneet toivotulla tavalla. Muutos nähtiin maaliskuun alussa, jolloin Honkanen ylsi Slovenian Mariborissa ensimmäisen kerran maailmancupin suurpujottelussa toiselle kierrokselle ja kausi päättyi Ylläksellä pujottelun ja suurpujottelun Suomen mestaruuksiin.
– Alkukauden laskuni olivat jostain syystä tahmean tuntuisia. Tammikuussa alkoi kulkemaan paremmin ja nousujohteisuus jatkui kauden loppuun asti. Nyt teemme kaiken sen eteen että tuleva kausi jatkuisi siitä, mihin edellinen päättyi.
Nurmijärvellä asuva Honkanen sanoo, että hänen päälajinsa on edelleen kaksi MM-mitalia nuorten kilpailuista tuottanut suurpujottelu, mutta tulevana syksynä hän aikoo panostaa yhä enemmän myös pujotteluun.
– Viime tammikuussa laskin yhden maailmancupin pujottelun käytännössä kylmiltään, ja se meni täysin pieleen. Mariborin MC-kilpailussa ensi kertaa pääsy toiselle kierrokselle toi lisää itseluottamusta sekä lisää kovatasoisia kisoja, joita kehittymisessäni tarvitaan. Toinen kierros päättyi ulosajoon, ja se harmitti, mutta sain lisää kokemusta ja itseluottamusta mukaani. Tiedän, että onnistuessani pystyn laskemaan MC-pisteille, Honkanen muistuttaa.
Honkanen sanoo, että kesällä rakennetaan kuntopohjaa yhä kovemmaksi ja kun päästään mäkeen niin sitten treenataan teknisiä asioita.
– Meillä on kahden ja puolen kuukauden mittainen tauko lumelta. Olimme muun muassa vielä toukokuussa kymmenen päivää Itävallassa ja palaamme takaisin rinteisiin elokuun puolivälissä ilmeisesti Itävallassa.
Suksivalmistaja pysyy samana. Honkanen jatkaa uraansa Atomicin tallissa. Kaksikon tavoite on tulevalla kaudella kilpailla maailmancup-tasolla.
– Ja kerätä MC-pisteitä. Myös Eurooppa Cupin kisoja lasken välissä. Kun pujottelunkin kulkee ihan ok niin tavoitteeni on päästä myös pujottelun MC-kisoissa toiselle kierrokselle ja pisteille. Tulevan kauden maailmancupin pujotteluavauksessa Levillä on yleensä hyvät olosuhteet ja siellä mielestäni minulla on heti hyvät mahdollisuudet päästä toiselle kierrokselle, Honkanen muistuttaa.
Lähde: Honkasen tiedote


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!