Annimari Korte murskasi oman ennätyksensä – esitti mielenkiintoisen väitteen kovan tuulen vaikutuksesta: ”Piti melkein jarruttaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomalaisnaiset Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske tykittivät totutun kovaan tahtiin pika-aidoissa Kuortane Gamesin molemmissa juoksuissa, jotka tällä kertaa juostiin molemmat tilastokelpoisuutta ajatellen liikaa puhkuneeseen myötäiseen. Ensimmäisessä juoksussa myötätuulta oli 2,4 metriä sekunnissa, toisessa 4 metriä sekunnissa.

Annimari Korte oli iloinen päivästään, joka toi ajat 12,97 ja 12,83. Hän oli ensimmäisen juoksun neljäs ja jälkimmäisen toinen. Korteen aika olisi sallituissa oloissa ollut hänen uusi ennätys ja sillä oltaisiin noustu tämän kauden maailmanlistalla sijalle 25.

– Ensimmäisen kerran tällä kaudella kilpailussa tuntui, että oli oikein hyvä vire. Alkueräjuoksussa viisi ekaa aitaa olivat surkeita. Sain muita hyvin lopussa kiinni, löytyi hyvä rytmi. Finaalissa kaksi ensimmäistä aitaa eivät olleet hyviä, sitten taas löytyi rytmi. Uskon, että jos olisi ollut normaali tuuli, olisi tullut sama aika, nyt piti melkein jarruttaa, kun tuuli painoi päin aitoja, Korte sanoi.

Ensimmäisessä juoksussa paras suomalainen oli Nooralotta Neziri, joka juoksi 12,91. Toisessa hän oli neljäs juostuaan 12,98.

– Ei ollut mikään supervire. En meinannut päästä maaliin asti. Potkaisin kolme viimeistä aitaa kumoon. Se vähän harmittaa, olin kuitenkin ok-vauhdissa. Onneksi ei ollut mikään ennätyskeli, Neziri tuumi toisesta juoksustaan.

– Alkuerässä oli vähän löysä olo.

Molemmat juoksut voitti Puolan Karolina Koleczek, joka juoksi ensin 12,77 ja sitten 12,67. Reetta Hurske jatkoi niin ikään vahvaa kauttaan ja juoksi 12,99 ja 13,01.

Lähde: Urheiluliitto

Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!