Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut järjestettiin 15.-16.6.2019 Oulussa Pikkaralan frisbeegolfradalla. Aurinkoisessa kesäsäässä ratkottiin mestaruudet neljässä eri luokassa. Yhteensä kilpailuissa oli mukana 41 paria.

Kilpailu koostui yhteensä kolmesta 18-väyläisellä radalla pelatusta kierroksesta. Kierroksista kaksi pelattiin avauspäivänä lauantaina ja päätöskierros sunnuntaina. Kilpailun järjestelyistä vastasi Oulun frisbeeseura ry.

Avoimessa luokassa voittotaisto eteni ratkaisupeliin

Ensimmäisen päivän jälkeen avoimen luokan johdossa olivat kankaanpääläisseura Tomoottajat Disc Golfia edustavat Hannele Määttä ja Jarmo Aulu. Heidän takanaan vain yhden heiton päässä toisena olivat Puskaputtaajien Tinja Väisänen ja Väinö Mäkelä. Sonja Laine ja Lauri Lehtinen Jyväskylän Liitokiekkoilijoista olivat kolmantena, vain kahden heiton päässä kärkisijasta. Asetelmat sunnuntain päätöskierrokselle suunnatessa olivat siis erittäin tasaiset.

Viimeisellä kierroksella parhaaseen tulokseen ylsivät Laine ja Lehtinen, jotka kirivät tasatulokseen Määtän ja Aulun kanssa. Tasatulokseen päätyneet parit ratkoivat Suomen mestaruuden kohtalon sudden death -ratkaisupelillä. Ratkaisut nähtiin ensimmäisellä jatkoväylällä, jossa pidemmän korren veti Tomottaajien pari. Määttä ja Aulu kruunattiin näin Suomen mestareiksi, Laine ja Lehtinen nappasivat SM-hopeaa. Väisänen ja Mäkelä jäivät kärkipareista lopulta neljän heiton päähän ja sijoittuivat SM-pronssille.

Sylmanille ja Nybergille toinen mestaruus sekaparifrisbeegolfista

MP40-luokassa yksi pari erottui joukosta jo ensimmäisen päivän jälkeen. Helsinkiläisseura Talin Tallaajien Kristiina Sylman ja Tommi Nyberg hankkivat avauspäivän aikana viiden heiton kaulan puolustaviin mestareihin Nina Rajalaan (Järvenpään Frisbeegolf) ja Riku Tähtiseen (Mikkelin Frisbeegolf).

Johto piti loppuun saakka, ja maaliin tultaessa parien ero oli kuusi heittoa. Lopputuloksella 193 heittoa (+13) Sylman ja Nyberg nappasivat toisen sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruutensa. Kaksikon edellinen mestaruus MP40-luokasta on vuodelta 2017. Jenni Grönvall (Frisbeegolfseura Sankariheittäjät, Helsinki) ja Jori Löytynoja (BSC Disc Golf Team, Oulu) säilyttivät niin ikään asemansa ja sijoittuivat Rajalan ja Tähtisen jälkeen SM-pronssille.

Ensimmäistä kertaa historiassa oli tarjolla Suomen mestaruuksia myös MP50-luokassa. Historiallisen mestaruuden kirjasivat nimiinsä ylivoimaisella tavalla Kirsi Kaikkonen (Hangon Hyrskyt) ja Heikki Savolainen (Talin Tallaajat) tuloksella 211 heittoa (+31). Toiseksi sijoittuivat Paula Hiironen ja Tero Koivu Puskaputtaajista, pronssia veivät puolestaan espoolaisseura Puskasotureita edustavat Pirjo Hollemo ja Jouni Holopainen.

MJ18-luokassa Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) ja Veeti Sorsa (ReTee, Janakkala) pelasivat nousujohteisesti. SM-kultakaksikon yhteistulos oli lopulta 232 heittoa (+52).

Lähde: Frisbeegolfliiton tiedote