Etelä-Korean MM-uinteihin valmistautuva Ida Hulkko vei voiton naisten SM-finaalissa rintauinnin 50 m matkalla ajalla 30,97. Hulkko pitää edelleen viime vuonna Glasgow’ssa uimaansa ennätystä omissa nimissään (30,53) vaikka oma suoritus ei tänään parantunutkaan.

– Ihan hyvä fiilis, aika sellaista perussuorittamista. Mukava nähdä, että tulee voitto ”häsellysuinnillakin” kesken treenikautta. Polven kanssa on ollut ongelmaa, niin on kiva, että pystyy silti uimaan. Ja vaikka ei verrassa tullutkaan yhtään potkua rintaa uitua, niin se ei vaivannut tässä kisan aikana niin paljoa, kertoo tuore kultamitalisti.

– Koko kisaviikko otetaan aika lailla treenin kannalta, ei ole mitään paineita tai tavoitteitakaan. Ihan vaan hauskaa tultiin tänne festareille pitämään.

Hulkko ui Korean MM-kisoissa 50 ja 100 m rintauintia, toiveena on myös viestiin osallistuminen.

– Vinstalle jos pääsisi aikaa parantamaan. Ja satasella haen ehdottomasti omaa ennätystäni, ja mitä lähemmäs sitä Tokion rajaa pääsisi, niin se olisi kaikki plussaa, kertoo Hulkko toiveikkaana.

Hän kertoo olevansa enemmän sisäaltaiden, kuin ulkoaltaiden ystävä:

– En oo hirveä fani tälle ulkoaltaalle, kun olosuhteet vaikuttaa niin paljon. Aamulla satoi vettä ja nyt paistaa aurinko, ei oo sellaista pysyvyyttä kuin sisällä.

Hopeaa otti nuorten Suomen ennätysajalla 31,70 Laura Lahtinen Helsingfors Simsällskapista, pronssille kiri saman seuran uimari Hanna Kareinen ajalla 31,93. Tutut rintauintinimet Jenna Laukkanen ja Veera Kivirinta jäivät tänään ilman mitaleita (Laukkanen sijalla 6 ja Kivirinta sijalla 4).

Lähde: Uimaliiton tiedote