Makwan Amirkhani päihitti englantilaisen Chris Fishgoldin Tukholman UFC-vapaaotteluillassa anakondakuristuksella höyhensarjan ottelun toiessa erässä.

Suomen kokeneimpiin vapaaottelujournalisteihin kuuluvan Jani Mesikämmenen mukaan Amirkhani otti voiton omilla vahvuuksillaan.

– Amirkhani osoitti jälleen kerran olevansa kilpailijana poikkeuksellisen kylmähermoinen ja pystyvänsä tiukan paikan tullen pelastamaan itsensä pulasta viemällä ottelun mattoon, jossa hän on itse vahvimmillaan. Anakonda-kuristus on ollut miehen bravuuri koko uran ajan. Se napsahtelee pitkien käsien ansioista armottomasti kohdilleen melkein tilanteessa kuin tilanteessa, Mesikämmen kommentoi Unibetin sivuilla.

Ottelu oli Amirkhanille (14-3-0) kuudes UFC:ssä. Viidestä aiemmasta ottelusta Amirkhanilla oli neljä voittoa ja yksi tappio.

Heti Fishgold-voiton jälkeen Amirkhani ilmoitti olevansa valmis kohtaamaan kenet tahansa painoluokassaan.

– Makwan Amirkhanin maailmanvalloitus tarvitsisi myös isomman yleisön. Toivottavasti UFC ja Amirkhanin taustajoukot pääsevät nopeasti yhteisymmärrykseen seuraavasta ottelusta. Pohjois-Amerikan markkinat ja tunnettu vastustaja olisi arvokas asia paitsi ottelijalle itselleen, myös koko suomalaiselle vapaaottelulle, Mesikämmen toteaa.