Jyväskylän Motonet GP huipentui hulppeaan naisten 100 metrin aitojen finaaliin, jossa suomalaiset Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Annimari Korte juoksivat 2,3 metriä sekunnissa puhaltaneessa, ennätyskelvottomassa myötätuulessa huippuajat 12,82, 12,86 ja 12,90.

Suomalaistrio otti sijat kaksi, kolme ja neljä. Voiton vei Puola Klaudia Siciarz ajalla 12,77.
Neziri pinkoi jo alkuerissä 12,90, joka on kesän kotimainen kärki ja alittaa MM-rajan 0,09 sekunnilla. Neziri oli toinen myös alkuerässä, jonka voitti Siciarz ajalla 12,87.

– Nyt kun jälkeenpäin ajattelen, alkueräjuoksu oli melkein tasapainoisempi kuin finaali. En saanut finaalissa niin hyvää lähtöä, mutta toisaalta siinä oli niin hyviä lähtijöitä ympärillä, Neziri sanoi.

– Se lupaa hyvää, kun tuollaisella juoksulla pystyy juoksemaan tuollaisia aikoja. Seuraava kisa on Kuortaneella juhannuksena. Katsotaan, kuinka hyvin ehdin siihen palautua.

Kovaa juoksi Jyväskylässä myös Tampereen Pyrinnön moniottelija Maria Huntington, joka oli alkuerässään kolmas ennätyksellään 13,11 ja finaalissa kuudes ajalla 13,22.

– En moniottelijana juokse yleensä kahta aikakisaa perättäin. Nyt huomasi se, että toisessa juoksussa alkoi vähän. Ensimmäinen oli hyvä, tasapainoinen juoksu, Huntington sanoi.

Hurske voitti toisen alkuerän ajalla 13,12 enne Kortetta, jonka aika oli 13,15. Erässä viidenneksi juossut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Julia Enarvi teki ennätyksensä 13,41.

Lähde: Urheiluliiton tiedote