Aituri Karsten Warholm tarjosi norjalaisyleisölle Oslon Timanttiliigassa uransa toistaiseksi ehkä upeimman juoksun. Huikeavauhtinen, tutun tehokkaasti edennyt 400 metrin aitakisa toi voiton Euroopan ennätyksellä 47,33. Oma ennätys kohensi kerralla hulppeat 0,31 sekuntia ja EE-aika neljä sadasosa. Aiempi EE oli Ranskan Stéphane Diaganan nimissä vuodelta 1995.

– Olihan se uskomatonta. Ilme kasvoillani kertoi kaiken. Olin todella iloinen. Ihan hullua juosta Euroopan ennätys ja tehdä se Bisletillä, Warholm hehkutti.

Warholm ei tarvinnut ennätyksen tekoon kirittäjää tai tasaista taistelua. Hän johti kisaa koko matkan ja voitti ylivoimaisesti. Irlannin Thomas Barr oli toinen ajalla 49,11.

– Olen harjoitellut todella kovaa läpi talven. Matkassa on ollut paineita, joten nyt on spesiaaliolo. Minulla oli vielä todella paha kramppi pohkeessa edellisen kisan jälkeen, mutta niitä on ollut aiemminkin.

Warholmin juoksu ei ollut illan ainoa Norjan ennätys. Ingbrigtsenin veljeksistä Henrik juoksi 3000 metrillä neljänneksi maansa ennätyksellä 7.36,85. Juoksun voitti Etiopian Selemon Barega huikealla kesän kärkiajalla 7.32,17.

– Se oli hieno juttu parantaa ennätystä neljällä sekunnilla. Dohassa panostan 5000 metrille, Ingbrigtsen sanoi.

Kiihtyvävauhtinen kilpailu huipentui Baregan ja Ugandan Joshua Cheptegei kaksintaisteluun, jossa päätöskierrokseen 56,05 sekuntiin kirmannut Barega veti pidemmän korren.

Lähde: Urheiluliitto