Rafael Nadal avautui Wimbledonin sijoitusjärjestelmästä

© Kuva: Getty Images
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Tennistähti Rafael Nadalia harmittaa Wimbledonissa käytetty pelaajien sijoitussysteemi. Kauden kolmannessa Grand Slamissa sijoitus ei tule maailmanrankingin perusteella.

Esimerkiksi Rafael Nadal on maailmanlistalla kakkosena, mutta Wimbledonin turnauksessa hänet on sijoitettu kolmanneksi Roger Federerin taakse, joka olisi maailmanrankingin perusteella oikeasti kolmas.

Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että kolmanneksi sijoitettu Nadal kohtaa turnauksen ykköseksi sijoitetun Novak Djokovicin viimeistään välierissä, mikäli kaksikko kulkee voitosta voittoon. Jos sijoittaminen olisi tapahtunut rankingin perusteella, Nadal olisi välttänyt turnauksen hallitsevan mestarin kohtaamisen ennen loppuottelua.

Wimbledonin systeemissä otetaan huomioon viimeisen vuoden suoritukset nurmialustalla, jotka vaikuttavat lopputulemaan. Nadalin mielestä systeemi on hölmö.

– Wimbledon on vuoden ainoa turnaus, missä he tekevät tämän homman niin, miten heitä itseä huvittaa. Olen sitten kakkonen tai kolmonen, niin täytyy minun olla totta kai parhaimmillani jokaisessa ottelussa. Kyse ei ole siitä, vaan tämä on epäreilua muillekin. Järjestäjät eivät kunnioita sitä statusta, joka on pitkin kautta saavutettu, Nadal vuodatti harmistuneena.

Lähde: Ubitennis.net

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!