Paavo Nurmen kisojen yleisö antoi korkeuskilpailun päätteeksi seisaaltaan ansaitut aplodit Ella Junnilalle, jolle 194:n ylitys tarkoitti kahta aihetta iloon.

Kolmannella yrityksellään 194 ylittänyt paransi Linda Sandblomin SE:tä sentillä ja ylitti samalla Dohan MM-kisojen tulosrajan. Junnilan, 20, omaa ennätystä hyppy paransi kahdella sentillä.

– Se oli ennen kaikkea tahtohyppy. Teknisesti juoksun kaarteen kallistukset onnistuivat, Junnila kertaili ja lisäsi myös ponnistukseen tulonsa onnistuneen.

Tuoreeltaan hyppääjä ei vielä sisäistänyt, mitä oli tehnyt:

– Menee aamutunneille ennen kuin menee tajuntaan, mitä on tapahtunut.

Junnila sanoi vireensä taustaksi, että harjoituksissa on haettu hyviä hyppyjä, joita on myös saatu.

– Kaarre on saatu kulkemaan hyvin. SE:tä olen yrittänyt useamman kerran, mutta oli hyvät olosuhteet ja henkinen olotila.

Junnilan tuore ennätys uupuu enää kuusi senttiä kahden metrin rajasta.

– Sentti kerrallaan mennään sitä kohti, hän sanoi.

MM-raja ylittyi, mutta Junnilalle kesän ensimmäinen päätavoite on jo heinäkuussa. Tuolloin kilpaillaan 22-vuotiaiden EM-kilpailut Gävlessä. Kauden jatkoa ajatellen hän löysi tuoreeltaan hypyssään onnistumisestaan huolimatta kehitettävääkin:

– Riman ylitys ei vielä mene niin kuin pitäisi. Ylitykset olivat aika huonoja, siinä on vielä tekemistä, seuraavaksi Jyväskylässä kilpaileva Junnila sanoi.

Yleisön kannustus lämmitti Junnilaa, joka sai ennätyshyppynsä jälkeen tuoreeltaan onnitteluja perheeltään:

– Äiti itki ja sisarukset tulivat onnittelemaan, Junnila kertoi.

Junnilasta tuli perheen toinen SE-nainen, sillä äiti Ringa Ropo pitää yhä nimissään pituuden SE:tä 685.

Lähde: Urheiluliiton tiedote