Suomi rypee viiden ottelun tappioputkessa – Lentisäijillä vasta kaksi erävoittoa Banksin alaisuudessa

© Kuva: Getty Images

Suomi taisteli kaksi erää hyvin Valko-Venäjää vastaan lentopallon Kultaisen liigan ottelussa Hämeenlinnassa. Avauserät Suomi hävisi 22-25 ja 23-25, mutta viimeisessä erässä oli ero jo suurempi, 20-25.

Suomen syöttöpeli kulki pääosin tehokkaasti ja puolustus noukki hienosti palloja peliin. Hyökkäyksiin olisi viimeisessä erässä kaivattu lisää tehoa.

– Meillä oli tässä pelissä hyviä mahdollisuuksia, mutta niistä ei tehty tarpeeksi pisteitä, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi.

Banks kehui Suomen nuoria hakkureita Samuli Kaislasaloa ja Joonas Jokelaa, joka tässä pelissä teki komeasti 16 pistettä vakuuttavalla suorituksella.

Banks peluutti tällä kertaa liberona Niklas Breiliniä ja Lauri Kerminen oli vaihtomiehenä.

– Breilin on harjoitellut hyvin ja oli hänen aikansa näyttää osaamisensa. Hän ansaitsi tämän mahdollisuuden.

Breilin itse oli tietenkin iloinen päästyään kentälle.

– Edellisen kerran taisin pelata viime syksynä. Oli mukava päästä peliin pitkästä aikaa. Ei pahemmin jännittänytkään. Oma vastaanotto oli mielestäni ihan ok, mutta puolustus oli vähän hakusessa. Erävoitot olivat pelissä kiinni muutamista palloista ja ne eivät nyt tulleet meille, Breilin totesi.

Valko-Venäjä taistelee lohkon voitosta ja paikasta lopputurnaukseen. Suomen hyvä peli yllätti heidät.

– Suomen joukkue syötti hyvin ja puolusti erinomaisesti. Emme odottaneet niin kovaa vastusta. Me aloitimme huonosti ja hyökkäyspeli oli heikkoa. Olen iloinen, että tämä peli kuitenkin voitettiin, Valko-Venäjän valmentaja Viktar Beksha sanoi.

Suomen aloitusseitsikossa passari oli Niko Haapakoski, hakkuri Samuli Kaislasalo, yleispelaajat Peetu Mäkinen ja Antti Ronkainen, keskipelaajat Sauli Sinkkonen ja Henrik Porkka sekä libero Niklas Breilin.

Suomen miehet lähtivät hurjalla taistelulla Valko-Venäjää vastaan, mutta avauserän lopussa peli kuitenkin kääntyi harmittavasti. Suomi oli tasoissa vielä 21-21-tilanteessa, mutta loppuerän Valko-Venäjä vei 4-1. Suomen vastaanotto toimi avauserässä hyvin ja Haapakoski pääsi pyörittämään tehokasta hyökkäyspeliä.

Suomen miehet taistelivat toisessakin erässä todella tiukasti, mutta jälleen erä kääntyi niukasti Valko-Venäjälle. Hakkuri Joonas Jokela tuli hienosti peliin mukaan ja teki kahdeksan pistettä.

Kolmanteen erään Banks vaihtoi passariksi 18-vuotiaan Fedor Ivanovin. Jokela nakutti taas hienosti kahdeksan pistettä, mutta muuten Suomen hyökkäys hyytyi Valko-Venäjän kovan torjunnan kourissa.

Suomen viimeinen alkulohkon peli on Mikkelissä lauantaina ja vastassa on Tshekki.

Suomen pistemiehet

Joonas Jokela 16/+11

Peetu Mäkinen 9/-3

Antti Ronkainen 7/+5

Henrik Porkka 7/+5

Samuli Kaislasalo 7/0

Sauli Sinkkonen 3/-2

Niko Haapakoski 1/+1

Fedor Ivanov 1/-1

Niklas Breilin libero

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!