Topi Raitanen sai toivomansa onnistumisen Paavo Nurmen kisoissa, jossa oma ennätys putosi 8.21,47:ään. Se rikkoo Dohan MM-kisojen tulosrajan 8.29,00 sekä Tokion olympiarajan 8.22,00 ja nosti Raitasen Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

– Se oli yksi tämän kauden tavoitteista, tehdä Tokion suora raja. Oli hyvä vauhdinjako ja minulle sopiva nousujohteinen juoksu. Kavereilla ei ollut halua lähteä hakemaan ennätystä, Raitanen sanoi.

Raitanen paransi ennätystään roimasti, sillä hänen aiempi parhaansa oli 8.28,48. Raitanen oli juoksussa kolmas Yhdysvaltain Andy Bayerin (8.18,29) ja Kenian Nicholas Bettin (8.21,20) jälkeen.

– Kahden kilometrin väliaika (5.38) oli kymmenen sekuntia kovempia kuin kauden ensimmäisessä estekilpailussa Belgiassa, mutta kun tämä oli kauden toinen estekisa, oli vielä vähän hakemista, miten kiri lähtee.

Raitanen uskoo, että kauden mittaan ennätyksessä on vielä varaa parantaa.

– Jos menee oikein hyvin, sellainen 3-4 sekuntia siinä on varaa.

Raitanen jatkaa seuraavaksi Jukolan viestiin, jonka jälkeen ohjelmassa on vielä 1500 metriä Saksassa ennen vuoristoleiriä St. Moritzissa.

– Flagstaffin leirin jälkeen keväällä, kun juoksin osuuden Tiomilassa märässä metsässä, sitä huomasi, kuinka sisäsiisti laji yleisiurheilu on. Tästä mennään radalta pukuhuoneeseen, Raitanen naurahti.

Ennätys rikkoi myös Pekka Päivärinnan ennätyksen 8.25,4.

– Häneltä olen saanut paljon neuvoja ja hänen kanssa on juteltu, hän kertoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote