Upea keihäskisa Turussa – Suomalaiskaksikko rikkoi MM-tulosrajan: ”Käsi kävi siinä todella hyvin”

© Kuva: Getty Images

Oliver Helander ja Toni Kuusela riemastuttivat Paavo Nurmen kisojen yleisöä keihäskaarillaan kilpailussa, jonka voiton vei Viron Magnus Kirt tuloksella 88,32.

Suomalaiskaksikko rikkoi Dohan MM-kisojen tulosrajan 83,00, Helander heitti parhaallaan 84,84 ja Kuusela 83,40. Helanderin tulos on myös kauden kotimainen kärkitulos.

Hän heitti illan pisimmän heittonsa kolmannellaan, jonka jälkeen viidennellä lensi vielä 83,73.

– Tuntui siltä, että olisi voinut lentää pidemmälle, oli todella hyvä kisa. Heitoissa oli tehoja, mutta tekniikan kanssa on vielä tekemistä. Se ei pysynyt kasassa. Ei vain ole ihan samaa rentoutta kuin viime vuonna alkukesästä, Helander sanoi.

Toni Kuusela aloitti kilpailun räväkästi, sillä hän rikkoi MM-rajan ja ennätyksensä jo ensimmäisellään.

– Käsi kävi siinä todella hyvin, se olisi voinut olla vähän pidempi, jos olisi saanut jalat toimimaan pikkuisen paremmin, vaikka nytkin jalat toimivat hyvin. Pönkkä piti, Kuusela sanoi.

Viime viikolla Virroilla edellisen ennätyksensä 80,85 heittänyt Kuusela osoitti Turussa olevansa lupaavassa alkukauden vireessä. Edellisviikon onnistuminen nostatti odotuksia.

– Sen jälkeen tiesin jo, että nyt tulee pitkälle. Siellä jäi sellainen olo, etten saanut kaikkea irti, Kuusela sanoi.

Hän iloitsi myös siitä, että kropassa ei ole ”minkäänlaisia kolotuksia missään”. Petteri Piiroisen valmennettava jatkoi sitä kehitystä, joka alkoi syyskesästä viime vuonna. Silloin ennätys lähti paranemaan, ja sama suunta on jatkunut. Taustalla tuloskehitykselle suurin tekijä on, että tukijalan nilkkaan on löytynyt teippaus, jolla aiemmin kiusannut tukijalan kipuilu on pysynyt kurissa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote