Alaphilippe löi ässän pöytään – INEOS -tallin hierarkia varmistui

© Kuva: Getty Images

Perjantaina ajetusta Tour de Francen henkilökohtaisesta aika-ajosta odotettiin hallitsevan mestarin, INEOS-tallin Geraint Thomasin, juhlaa. Omalla tavallaan Thomas juhlikin, sillä hän otti lisää eroa ennakolta pahimpiin kilpailijoihin.

Thomasin loistava ajo ei kuitenkaan riittänyt etappivoittoon eikä keltaiseen paitaan. Ei, sillä etapin valtias oli keltaisessa ajanut Deceuninck Quick-Step -tallin Julian Alaphilippe veti hihastaan melkoisen ässän: hän piti keltaisen paidan ja millä tavalla! Etappivoitto tuli kotiin ja ero Thomasiin kasvoi 14 sekuntia.

Alaphilippe tiedettiin hyväksi aika-ajajaksi, mutta etappivoitto oli yllätys. Moni ennakoi Thomasin vähintään kaventavan eroa ennen lauantain vuoristoetappia, mutta toisin kävi. Hurmiossa ajanut ranskalainen kontrolloi koko 27,2 mäkisen maastoetapin tapahtumia.

Yksi etapin merkittävimmistä anneista oli siinä, että Thomas näytti kaapin paikan nuorelle Egan Bernalille. Ennakkokaavailuissa jopa kisan voittajasuosikiksi nostettu kolumbialainen ei ajanut huonosti, mutta häviten selvästi Thomasille. Tämä tarkoittaa sitä, että INEOS-tallin ykköskapteeni on nyt kiistatta Thomas, joka tulee saamaan tämän etapin jälkeen kaiken mahdollisen avun vielä tänä vuonna ykkösluutnantiksi pudonneelta Bernalilta.

Perjantain iso voittaja oli myös Team Jumbo-Visman kapteeni Steven Kruijswijk, joka nousi kokonaiskilpailun kolmanneksi. Enrice Mas onnistui myös hyvin ja hän nousi kokonaiskilpailun neljänneksi – Masin erinomainen kunto on hyvä uutinen myös Alaphilipelle, sillä Mas tulee kilpailun johtajan apuajajana olemaan tärkeässä roolissa tulevilla vuoristoetapeilla.

Kokenut EF Education First -tallin Rigoberto Uran onnistui myös loistavasti ja hän nousi kokonaiskilpailussa sijalle 8. Eroa kärkeen on jo kuitenkin lähes neljä minuuttia.

Lauantaina pyöräilysirkus lähtee kiipeämään. Etapin huipennus on legendaarinen Col de Tourmalet, jonka huipulla odottaa maali. Alaphilippe lähtee puolustamaan keltapaitaa 1.26 erolla Thomasiin. Kruijswijk on jäänyt kärjestä 2.12.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.