Alaphilippe tappeli torjuntavoiton – Yates vei etapin

© Kuva: Getty Images

Kymmenen etappia kesti ennen kuin keltapaitaa loistavasti Tour de Francessa puolustava Quick-Step -tallin Julian Alaphilippe joutui antamaan periksi. Mutta täydellistä romahdusta ei tullut, päinvastoin. Tuskan rajamailla ilman apuajajia viimeisen vuoren noussut ranskalainen pystyi torjuntavoittoon.

Eilen heikosti ajanut Geraint Thomas sai nipsaistua vajaat puoli minuuttia erosta pois, samoin kisan kolmonen Steven Kruijswijk. Kärkikolmikko jatkaa ennen lepopäivää samassa järjestyksessä, mutta hieman tiiviimpänä.

Viikonlopun kahden vuoristoetapin suurin voittaja oli kuitenkin Thibaut Pinot, Grandama – FDJ:n kapteeni. Kisan ennakkosuosikeihin lukeutunut ranskalainen voitti eilisen etapin ja oli tänään kärkimiesten ryhmän ykkönen. Mahtava irtiotto ”kapteenien letkasta” nosti Pinot´in kuudennelta sijalta kolmanneksi, avain Thomasin ja Kruijswijkin tuntumaan.

Päivän voittajia olivat myös Emanuel Buchmann sekä Egan Bernal, siitä huolimatta, että he kumpikin putosivat Pinot´in mahtiajon seurauksena yhden sijan kokonaiskilpailussa. Molemmat mainitut kuitenkin kavensivat eroa kärkikolmikkoon. Paljon spekuloitu kysymys INEOS-tallin kapteenikysymyksestä näyttää olevan yhä täysin avoin, vaikka aika-ajon jälkeen Thomasin uskottiin saaneen ykköskipparin asema. Sunnuntaina Bernal sai mennä menojaan ja jättää Thomasin.

Kilpailussa on maanantaina lepopäivä, joka kelpaa varmasti ainakin Alaphilipelle. Ensi viikon lopulla onkin edessä sitten todellinen testi, Alpit. Jo nyt on selvää, että Alaphilippe tulee taistelemaan kilpailun voitosta viimeiseen nousuun asti, mutta sunnuntain etapin grilli viittaa siihen, että ranskalaisella on vielä paljon tekemistä ennen Pariisia. Ero haastajiin on iso, mutta niin ovat vielä edessä olevat vuoretkin. Niitä on hankalampi kavuta ilman apuajajia.

Sunnuntain etappi päättyi Mitchelton-Scott -tallin Simon Yatesin hienoon voittoon. Britti karkasi muilta jo hyvissä ajoin ja piti pintansa. Pinot tuli toiseksi ja Movistarin Mikel Landa kolmanneksi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.