Ella Junnila selätti vaikeat olosuhteet hienosti! – Selvisi EM-finaaliin: ”Hypyt olivat sellaisia voima- ja tahtohyppyjä”

© Kuva: Juha Tamminen
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Ella Junnila valmistautui huolella sateen höystämään 22-vuotiaiden EM-kisojen korkeushypyn karsintaan Gävlessä ja se näkyi kentällä. Hän ylitti 12 muun hyppääjän kanssa 178 ja eteni lauantain loppukilpailuun.

– Olin hyvin valmistautunut vesisateeseen, mutta sitähän se tarkoitti, että kun ensimmäisen kerran kun tuli märälle patjalle, oli märkä koko ajan, Junnila sanoi.

Sade ei vaikuttanut Junnilan keskittymiseen, mielessä olivat muut asiat.

– Tuo rata on minulle vähän pehmeä. Siksi nuo hypyt olivat sellaisia voima- ja tahtohyppyjä, lyhyellä vauhdilla hypännyt Junnila sanoi.

– Karsinnan selvittäminen ei heti tuonut mitään hyviä viboja, kun piti keskittyä niin paljon hyppäämiseen, mutta ehkä sitten kun on käynyt suihkussa ja vaihtanut kuivat vaatteet.

Junnila ylitti karsinnassa 168 ja 178 ensimmäisellä ja 173 toisella. Onko lauantaina finaalissa käytössä lyhyt tai pitkä vauhtia ratkeaa keskusteluissa valmentajan kanssa.

– Menen soittamaan valmentajalle ja keskustelen hänen kanssaan, Junnila sanoi.

Junnilan ohella kaikki em-kisatilaston kärkinaiset, kaksi metriä ylittäneet Ukrainan Julia Levtshenko, Valko-Venäjän Karina Taranda sekä britti Morgan Lake etenivät finaaliin. Finaalistien joukossa on myös kesken seitsenottelun karsintaan osallistunut Ruotsin Bianca Salming.

Elina Kakko teki kolme yritystä aloituskorkeudestaan 168, mutta ei onnistunut ylittämään sitä.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!