Orimattilan kiekkopuistossa pelattiin 6.-7.7.2019 frisbeegolfin Amateur Series -SM-karsintakilpailu. Kilpailuun otti osaa yhteensä 116 pelaajaa kahdeksassa eri luokassa.

SM-karsintakilpailuissa parhaille pelaajille oli jaossa paikkoja amatööri- ja junioriluokkien omiin SM-kilpailuihin. Frisbeegolfissa amatööriluokissa kilpailee pelaajia, jotka eivät ole ottaneet vastaan rahapalkintoja kilpailuista. Junioreiden SM-kilpailut järjestetään noin kuukauden kuluttua 3.-4.8. Riihimäellä ja amatöörien SM-kilpailut viikkoa myöhemmin 9.-11.8. Sipoossa.

Kopiloff nousi ykköseksi — Asikainen piti johtonsa

MA1-luokassa SM-karsintakilpailun voiton nappasi Aaron Kopiloff (FrisbeeGolfClub Hyrylä) lukemin 171 heittoa (-9). Kopiloff oli avauspäivän jälkeen toisena, yhden heiton päässä kilpailua johtaneesta Mirko Puhalaisesta (Lahden Frisbee Club). Päätöspäivän kierros (59, -1) riitti nostamaan Kopiloffin Puhalaisen ohi ykköspaikalle. Päivän parhaan kierrostuloksen pelasi Marko Lindberg (Team Hippo, Espoo), joka jakaa lopputuloksissa kakkossijan yhdessä Puhalaisen kanssa.

FA1-luokassa voittoon heitti Simpele DiscGolfia edustava Maria Asikainen lukemin 200 heittoa (+20). Jenni Karppinen (Disc Klupi Kuhmoinen) jäi Asikaisesta lopulta seitsemän heittoa. Kolmanneksi sijoittui Vampulan Urheilijoita edustava Anni Mäkelä.

Junioriluokissa voitot Lahteen, Mynämäelle ja Jyväskylään

15-vuotiaissa (MJ15) päivän parhaassa vedossa oli Lauri Kanto (Lahden Frisbee Club). Avauspäivän jälkeen kolmantena ollut Kanto pelasi viimeisen kierroksensa lukemiin 58 heittoa (-2) ja voitti kilpailun kahden heiton erolla jaetulle hopealle sijoittuneisiin Joni Hiisvirtaan(Disc Golf Hyvinkää) ja Eetu Salomäkeen(Wirmo DiscGolf Mynämäki).

18-vuotiaissa voitot menivät Max Kummalalle (Wirmo DiscGolf Mynämäki) ja Sonja Laineelle (Jyväskylän Liitokiekkoilijat). Kummala pelasi viikonloppuna kaikki kolme kierrostaan alle par-tuloksen. Voitto irtosi yhteistuloksella 173 heittoa (-7) ennen Joona Tervosta (Disc Golf Hyvinkää) ja kolmanneksi sijoittunutta Juuso Lehtisaloa (Tampereen frisbeeseura). FJ18-luokassa Laine voitti lukemin 209 heittoa (+29). Toinen oli Olivia Kindstedt (Porvoon Frisbeegolfseura) ja kolmas Piitu Oksanen (Disc Golf Hyvinkää).

Lampinen, Salmén ja Pyykönen masteriluokkien voittajiksi

MA40-luokan kilpailua avauspäivän jälkeen johtanut Pekka Lampinen (Frisbeegolfseura 7k, Turku) piti asemansa kilpailun loppuun saakka. Lampisen voittotulos oli 176 heittoa (-4). Janne Salmi (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja Jari Lehtonen (Disc Klupi Kuhmoinen) jäivät Lampisesta kymmenen heiton päähän, ja sijoittuivat jaetulle toiselle sijalle.

FA40-luokassa voittajaksi kruunattiin Riikka Salmén. Salmén johti kilpailua avauspäivän jälkeen. FA40-luokan voitto irtosi lukemin 214 heittoa (+34) ennen Sari Töyrälää (Hämeenlinnan Discaajat) ja kolmanneksi sijoittunutta Saija Anttilaa (Riihimäen Frisbeegolf).

MA50-luokassa kilpailun voitti Pasi Pyykönen (Lahden Frisbee Club), joka Lampisen ja Salménin tapaan johti kilpailua avauspäivän jälkeen. Pyykösen lopputulos oli 187 heittoa (+7). Toiseksi sijoittui Marko Teivainen (Riihimäen Frisbeegolf) ja kolmanneksi Kaj Oksanen (Porvoon Frisbeegolfseura).

Lähde: Frisbeegolfliiton tiedote