Huimaa draamaa Tourissa – pääjoukko kahtia, INEOS kiitti

© Kuva: Getty Images

Maanantaina ajettiin Tour de Francen kymmenes etappi. Sunnuntaina kärkiajajat ottivat rauhassa ja antoivat karkumatkalle lähteneiden mennä menojaan. Heistä kukaan ei uhannut kärkipäätä, joten kokonaiskilpailu pysyi sunnuntaina asetelmissaan.

Toisin kävi maanantaina, päivä ennen ensimmäistä lepopäivää. Vahvassa sivutuulessa pyöräilty etappi sai draamaa, kun noin 40 kilometriä ennen maalia pääjoukko iskettiin kahtia.

Ensimmäiseen puoliskoon pääsivät kokonaiskilpailua edelleen johtava Julian Alaphilippe ja käytännössä koko INEOS-talli, tähtiensä Geraint Thomasin ja Egan Bernalin johdolla. Myös Movistar -tallin tähtiajajat olivat mukana, samoin useampi kirimies.

Toiseen pääjoukkoon jäivät sen sijaan Thibout Pinot sekä Jakob Fuglsang sekä moni, moni muu kärkipään kuski. Ryhmä aloitti hurjan takaa-ajon ja parhaimmillaan he pääsivätkin reilun kymmenen sekunnin päähän varsinaisesta pääjoukosta. Mutta tuolloin kärkitallit iskivät: pitkälti INEOS-tallin johdolla taottiin eroa sekunti sekunnilta lisää.

Kakkospääjoukko harveni ajaja ajajalta ja loppujen lopuksi ilman useampia apuajajia olleet takaa-ajajat joutuivat taipumaan. Lopulta Pinot ja kumppanit jäivät peräti 1.40 kärjestä.

Itse etappi ratkesi massakiriin. Wout van Aert oli vahvin, Elia Viviani kakkonen ja Caleb Ewan kolmas. Kokonaiskilpailun kärkikymppi meni samalla uusiksi. Alaphilippe johtaa edelleen ja pitää keltaisen paidan. Hallitseva mestari Thomas nousi kakkoseksi, 1.12 kärjestä. Saman tallin Bernal on kolmantena, neljä sekuntia Thomasista. Steven Kruijswijk on neljäntenä, 1.27 kärjestä ja Emanuel Buchmann 1.45 Alaphilippesta.

Suosikeista Pinot putosi sijalle 11, 2.33 kärjestä. Fuglsang on nyt sijalla 16, peräti 3.22 kärjestä. Muita kokonaiskilpailun suurista putoajista olivat Rigoberto Uran, Giulio Ciccone, Richie Porte, George Bennett sekä Mikel Landa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.