Universiadien eli opiskelijoiden MM-kilpailuiden maanantain iltakilpailuihin Napolissa osallistui neljä suomalaista yleisurheilijaa, joista kaksi selviytyi jatkoon alkueristään.

Naisten 100 metrin juoksun hallitseva Suomen mestari Anniina Kortetmaa Jyväskylän Kenttäurheilijoista oli alkueränsä kolmas ajalla 11,79 ja selviytyi aikavertailusta tiistaina juostaviin välieriin. Kortetmaan alkuerässä puhalsi 0,5 sekuntimetrin vastatuuli, kun valtaosa muista eristä saatiin juosta myötätuuleen.

– Startti oli ok, mutta ensimmäiset askeleet vähän nokittu. Perusjuoksu, mutta aika oli siihen nähden vähän heikko. Niin oli muillakin, tänään ei tullut huipputuloksia. Finaaliin pääsy välieristä vaatisi huippujuoksun. Yritetään juosta siellä oma ennätys.

Miesten 1500 metrin juoksun hallitseva Suomen mestari Joonas Rinne Saarijärven Pullistuksesta kiri terävästi finaaliin oman alkueränsä toisena. Rinne, erän voittaja Saksan Marius Probst ja Tanskan Mikkel Dahl-Jessen jättivät muut loppukirissä kauas taakseen. Rinteen erä oli alkueristä kaikkein hitain.

– Ei lähdetty kovaa, joka sopi minulle hyvin. Tiesin, että olen sitten lopussa vahva, Rinne kertoi.

– Juoksun aikana oli paljon kontaktia, paljon haettiin paikkaa. Itse sain hyvin pidettyä juoksun kasassa. Joku meinasi kaatuakin ja siinä meni rytmin parin askelen verran, mutta muuten juoksu meni ihan suunnitellusti. Mukavalta tuntui, kun katsoi taakse ja näki, että kolmen joukkoon tässä tullaan.

Naisten pituushypyn karsinnassa Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Anne-Mari Lehtiö oli 18:s tuloksella 602 karsiutuen finaalista 11 sentin erolla.

– Ensimmäinen hyppy meni ihan läpi, enkä kunnolla edes ponnistanut. Toinen oli yliastuttu. Kolmannella yritin sitten, ettei hypystä tulisi liian varman päälle –ponkaisu, mutta vähän lankun takaa se lähti.

Lappeenrannan Urheilu-Miehien Saara Lipsanen heitti keihäänheiton karsinnassa 49,79 sijoittuen 14:nneksi. Keihäänheiton finaaliin yllettiin tuloksella 52,57.

– Oli jotenkin vaikeaa. Ei lähtenyt niin kuin ajattelin. Tällaista se välillä on. Välinehallinta ei nyt ollut parasta, mutta tästä jatketaan eteenpäin, Lipsanen sanoi.

Lähde: Urheiluliitto