Someron Esan moukarinheittäjä Silja Kosonen voitti Suomelle samana iltana jo toisen kultamitalin ja neljännen mitalin Bakun nuoriso-olympiafestivaalissa.

Kososen voittotulos 72,35 on uusi 17-vuotiaiden Suomen ennätys ja maailman tämän kauden kärkitulos. Tämän ikäluokan moukari on kilon kevyempi kuin naisten käyttämä nelikiloinen olympiamoukari.

Alkuvaiheissa Kosonen oli vaikeuksissa jäätyään avausheitollaan ja kolmannella heitollaan ilman tulosta, mutta toisen kierroksen puolittainen varmisteluheitto 65,47 vei hänet kolmelle viimeiselle kierrokselle.

Neljännellä kierroksella Kosonen linkosi 69,13 ja siirtyi johtoon. Ennen viimeistä kierrosta kärkikolmikko oli kuitenkin vain vaaksan sisässä ja Italian Rebecka Morin viimeinen heitto lensi jo aivan Kososen lukemille.

Kun Morin tulokseksi vahvistui yhdeksän senttiä Kososta vähemmän 69,04, niin suomalaisen kilpailujännitys laukesi siihen paikkaan ja sen jälkeen hän paransi valtavalla viimeisellä heitollaan tulostaan neljättä metriä!

Silja Kosonen kilpailee seuraavaksi ensi viikonloppuna Kalevan kisoissa Lappeenrannassa, missä hän lähtee parantamaan omaa ennätystään myös naisten moukarilla.

Olympic Team Finland

@OlympicTeamFI
Huikeaa mitalisadetta Bakun illassa! Neljäs mitali Suomeen: Silja Kosonen moukarikultaa tuloksella 72,35. Uusi SE ja EYOF-ennätys! #Baku2019fi #OlympicTeamFi

Lähde: Tiedote