Naisten 100 metrin aitajuoksussa kilpaillaan Joensuun Motonet GP:ssä keskiviikkoiltana alkuerät sekä A- ja B-finaali. Nooralotta Neziriä, Annimari Kortetta ja Reetta Hursketta kirittävät muiden muassa tuore 22-vuotiaiden EM-kakkonen, 12,82 juossut Puolan Klaudia Siciarz sekä Jamaikan Brittany Anderson, joka pinkoi hiljattain myötätuuleen 12,77. Anderson on 17-vuotiaiden maailmanmestari toissakesältä ja 19-vuotiaiden MM-kakkonen viime kesältä.

Korte juoksi viikko sitten Lapinlahdella kauden kotimaisen kärkiajan 12,86 ja Hurske 12,97. Neziri puolestaan aitoi viikonvaiheessa Lontoossa 12,97. Hänen kesän parhaansa on 12,90.

– Pitää uskoa, että sieltä löytyy nyt kokonaisuutena hyvä suoritus, eli vähän enemmän ryminää loppuun ja hyvä tulee, Neziri viittasi Lontoon juoksuun, jossa loppuun ei löytynyt hänen toivomaansa lentoa.

– Lontoossa juoksin yhdeksännellä radalla. Toivottavasti nyt menee alkuerissä hyvin ja pääsen finaalissa juoksemaan keskiradoille. Se auttaisi kovasti.

Joku aiturikolmikosta valitaan kuun lopussa Suomen edustajaksi Euroopan Superliigaan, joka kilpaillaan Bydgoszczissa, Puolassa. Valinnassa otetaan huomioon koko kausi ja jokainen kolmikosta haluaa joukkueeseen.

– Siinä on aina ekstra-latausta kun kotimaan kärki on paikalla. Tässä on myös sellaista kohti Kalevan kisoja -kilpailuasetelmaa, Neziri sanoo.

Korte ja Hurske ennätysjahtiin

Korte juoksi Lapinlahdella ennätyksensä ja uskoo, että parempaa on luvassa.

– Nyt kun olen nähnyt sen juoksun videolta, olen tyytyväinen kahteen aitaan. Kolmella aidalla tuli paha vastaponnistus, joka vei paljon aikaa. Meille aitureille paljon aikaa on muutama sadasosa, Korte sanoo.

– Minä en ajattele, ketä vastaan kisaan. Nooralotta tai Reetta on ollut mukana melkein jokaisessa juoksussani tänä kesänä. Se on ihan sama, onko heistä mukana toinen vai molemmat. Juoksen omaa juoksua ja tavoittelen ennätystä.

Hurske sanoo voivansa keskittyä juoksemaan vain voitosta, kun enää ei tarvitse jahdata MM-rajaa. Se alittui sallitussa tuulessa Lapinlahdella.

– Nyt saa juosta vähän rennommin, ei tarvitse maalissa kelloa katsella. Olin odottanut, että raja tulee, mutta en uskonut, että se menisi Lapinlahdella. Se oli kuitenkin aika huono juoksu eikä sadekaan auttanut, Hurske sanoo.

– Lapinlahden jälkeen palattiin treenaamaan. Perjantaina oli heti kova aitatreeni ja voimaharjoitus. Nyt toivon kahta hyvää starttia ja että pystyisin taistelemaan muita vastaan myös juoksun lopussa, kuten alkukaudella pystyin.

Lähde: Urheiluliiton tiedote