Miesten lentopallomaajoukkue osoitti etenemistä oikeaan suuntaan toisessa Hollanti-maaottelussaan keskiviikkona Bornessa. Hollanti toki vei ottelusta voiton erin 3-1 (25-19, 25-21, 23-25, 25-17), mutta päävalmentaja Joel Banksin haluamaa kehitystä nähtiin jälleen kohti arvo-otteluita mentäessä.

Banks peluutti jälleen joukkuetta laajalla materiaalilla: kaikki paitsi Joonas Jokela pelasivat vähintään yhden erän. Suomen ehdoton ykkönen oli kahteen viimeiseen erään 17/+12 tehnyt hakkuri Samuli Kaislasalo.

– Pelasimme tänään paremmin kuin ensimmäisessä pelissä erityisesti hyökkäyksessä ja vastaanotossa. Syötöllämme emme kuitenkaan saaneet Hollantia tarpeeksi vaikeuksiin ja puolustuksessa emme saaneet yhtä paljon palloja peliin kuin eilen. Summattuna: parempi esitys kuin eilen ja olen nyt nähnyt kaikki pelaajat tositoimissa, päävalmentaja Joel Banks totesi.

Suomen avaus oli Eemi Tervaportti, Lelu Ojansivu, Antti Ronkainen, Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto, Lauri Kerminen (L). Kaislasalo tuli hakkuriksi kolmanteen erään ja Peetu Mäkinen toiseksi yleispelaajaksi. Neloserään kentälle tulivat myös Elviss Krastins, Fedor Ivanov, Tommi Siirilä ja Henrik Porkka.

Suomi vei torjunnat 11-9 ja vastaanottoprosenttikin oli isäntiä hieman parempi: 54-51. Ässiä Hollanti syötti viisi Suomen yhtä vastaan ja kaikkiaan tehdyissä virheissä Suomi selvisi vähemmällä 24-31. Murskaavimmillaan Hollanti oli parempi hyvien vastaanottojen jälkeisissä hyökkäyksissä tappaen niistä 82% pisteiksi (Suomi 48%).

Hollanti oli kesän Kultaisessa liigassa pronssllla Suomen sijoituttua jaetulle 11:nnelle tilalle. Syksyn EM-kisoissa Hollanti on yksi kisaisännistä ja sitä ennen olympiakarsinnoissa se pelaa kotonaan USA:ta, Belgiaa ja Koreaa vastaan yhdestä olympiapaikasta (korjaus eiliseen juttuun). Suomen olympiakarsintahan pelataan Ningbossa Kiiinassa 9.-11.8. Kiinaa, Kanadaa ja Argentiinaa vastaan.

Suomen maajoukkue pelaa Hollannista kotimaahan ja kokoontuu sunnuntaina muutamaksi päiväksi Saloon ennen matkaa Krakovaan Hubert Wagnerin muistoturnaukseen kohtaamaan kolme viime MM-kisojen neljästä parhaasta (Brasilia, Puola ja Serbia).

Lähde: Lentopalloliiton tiedote