Topi Raitanen pudotti 3000 metrin ennätyksensä lukemiin 7.52,82 Joensuun Motonet GP:ssä. Se on paras suomalaisaika 10 vuoteen.

Edellisen kerran paremmin on juossut Jukka Keskisalo juuri Joensuussa vuonna 2009, jonka ennätystä 7.49,05 Raitanen tavoitteli.

Ennätysyritys vaikeutui kun Bahrainin Mohammed Tiouali ei terveysongelmien takia voinut olla Raitasen kanssa taistelemassa juoksun voitosta. Hän starttasi, mutta keskeytti pian. Juoksun hidas toinen kilometri pakotti Raitasen vetotöihin kisan aikana yhdessä norjalaiskaksikon Per Svelan ja Marius Vedvikin kanssa. Raitanen lähti räjähtävään loppukiriin 150 metriä ennen maalia ja jätti norjalaisia tällä matkalla yli kolme sekuntia.

– Olen harjoitellut paljon näiden norjalaisten kanssa ja oli sovittu että vedetään yhdessä. Nyt sitten juostiin kuitenkin vain voitosta, Raitanen sanoi.

Raitasen kilometriajat olivat 2.37,5 – 2.41,7 – 2.33,6. Viimeisen kierroksen hän kiri 58,31een ja sai kirivoitolla katsojat syttymään.

– Kalevan kisoissa juoksen vain 3000 metrin esteet. Tähän väliin tehdään pari kovempaa ratatreeniä, jotka aiemmin jäivät tekemättä Raitanen sanoo.

Lähde: Urheiluliiton tiedote